Capcom, Resident Evil Village'ın Performansını Düzeltme Sözü Verdi

Korsanlar işe yaradı

Geçtiğimiz günlerde kırılan Resident Evil Village'ın korsan versiyonunu oynayan oyuncular, oyunun orijinal haline göre performansının çok daha iyi olduğunu fark etmişlerdi. Zaten oyunu kıran EMPRESS grubu da oyundan hem Capcom'un anti-tamper V3 hem de Denuvo V11 korumalarının kaldırıldığını söylemiş, "Oyun içi takılmalar giderildi, çünkü Capcom DRM'nin giriş noktalarını yamaladık ve bu işlevlerin çoğu artık çalışmıyor." şeklinde açıklama yapmıştı.

Digital Foundry de teknik analizinde bu durumun gerçekten de var olduğunu gösterince haliyle gözler Capcom'a çevrildi. Digital Foundry, "oyunun kırılmış versiyonu, orijinal versiyondaki başlıca performans sorunlarını çözmüş durumda ve oyunun çıkışının üstünden 2 ay geçmiş olmasına rağmen Capcom hala bu sorunları düzeltmedi" diyor.

Bugüne kadar Resident Evil Village konusunda sessizliğini koruyan Capcom, bunun üzerine bir açıklama göndererek analiz videosunda öne çıkarılan sorunların giderileceği bir performans güncellemesi üzerinde çalıştıklarını söylemiş.

Yani eğer bu oyun kırılmasa ve performans sorunlarının doğrudan kullanılan DRM'lerden kaynaklı olduğu ortaya çıkmasa, Capcom bu konuda ölü taklidi yamaya devam edecekti. Korsanların en azından Resident Evil Village konusunda kesinlikle işe yaradığını söyleyebiliriz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
16 Temmuz 2021 19:40

E hani korsanlık kötü bir şeydi?!

Parolamı Unuttum