Capcom Son Oyunlarının Satış Rakamlarını Açıkladı

Milyon artı milyon artı birkaç milyon daha

Capcom son zamanların en başarılı stüdyolarından biri. Zaten portföylerinde inanılmaz oyunlar ve seriler var ama bu serileri birbirinden güzel oyunlarla taçlandırmak da önemli bir maharet. Ve Capcom'un açıkladığı son rakamlar bu emeklerin karşılığını fazlasıyla aldıklarını gösteriyor.

Stüdyonun açıkladığı son mali raporlara göre Resident Evil 2 Remake 6.5 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşmış durumda. Resident Evil 3 Remake'in satışları ise şimdilik 2.5 milyonda.

Resident Evil 2 Remake'nin üzerinden yaklaşık 16 ay geçti, Resident Evil 3 Remake ise henüz birinci ayında. Yani satışlar indirim dönemlerinin de etkisiyle daha da artacaktır ama Resident Evil 2 Remake'e yetişmesi pek mümkün görünmüyor.

Capcom'un bir diğer canavarı Monster Hunter World ise stüdyonun en çok satan oyunu olma unvanını koruyor. Monster Hunter World tüm platformlarda 15.5 milyonun üzerinde bir satışa ulaşmış. Iceborne genişleme paketi ise tek başına 5 milyonun üzerinde satmayı başarmış.

Stüdyo önümüzdeki mali yıl içeriisnde yine büyük isimlerle kendisinden söz ettirmeye devam edecek, zaten yayınlanan raporda da henüz duyurulmamış ama ses getirecek oyunların geliştirildiği söyleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum