Advertisement

Capcom, Yeni Nesil Oyun Fiyatlarına Henüz Karar Vermemiş

Takipteyiz diyorlar

Şimdiye kadar yeni nesil oyun fiyatları konusunda açıklama yapan sadece iki büyük yayıncı oldu, 2K Games ve Ubisoft.

2K Games, yeni nesilde, özellikle AAA oyunlarda 10 dolarlık bir zamla oyun fiyatlarını 70$ olarak belirlediğini açıklamıştı. Ancak bu fiyatları oyun bazında değerlendireceklerini ve bazı oyunları eski fiyat olan 60$'dan satabileceklerini de eklemişlerdi.

Ubisoft ise en azından bu sene içerisinde yayınlanacak yeni nesil oyunlarda herhangi bir zam yapmayacaklarını ve oyunları yine 60$'dan satmaya devam edeceklerini açıklamıştı.

Bu konuda bir açıklama da Capcom'dan geldi ve yatırımcılarla yapılan toplantıda PS5 ve Xbox Series X oyun fiyatlarına dair henüz net bir karar vermedikleri söylendi.

"Şu an için kararlaştırmış olduğumuz bir fiyat politikası yok. Bir yandan sektör trendlerini yakından takip ederken, diğer yandan güçlü ve zayıf olduğumuz yanları analiz ederek yaklaşımımıza karar vereceğiz" diyen Capcom'un açıklamasından, eğer çok sayıda yayıncı zam yolunu tercih ederse Capcom'un da bu kervana katılacağı anlamını çıkarmak mümkün.

Henüz PlayStation 5 ve Xbox Series X'in de fiyatları açıklanmadı. Oyunlara zam yapacağını söyleyen 2K Games olumsuz tepkiler aldı. Yani şu an herkes başkaları açıklama yapsın da ona göre pozisyon alalım diye bekliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum