Capcom: Yüksek Puanlı Oyunları, Çok Satan Oyunlara Yeğleriz

Capcom: Ayinesı iştir kişinin, satışa bakılmaz. 

Dev oyun firmalarının öncelikli amaçlarından birinin olabildiğince fazla sayıda kopya satmak olduğunu biliyoruz. Capcom, bunun aksine önceliği satışa değil, kaliteye verdiğini iddia ediyor.

Capcom Avrupa'nın operasyon direktörü Stuart Turner, GamesIndustry ile yaptığı röportajda yüksek satış rakamlarından çok, yüksek puanları önemsediğini belirtti. Turner şöyle söylemiş:

"Capcom için sağlam inceleme puanları almak, en az oyunun iyi satması kadar önemlidir. 10 üzerinden 9'luk bir oyunumuzun az satmasını, 10 üzerinden 6'lık bir oyun yapıp da daha fazla satmasına yeğleriz."

> Capcom’dan Daha Fazla Yeniden Yapım Müjdesi

Resident Evil 7 İnceleme

Capcom EMEA Pazarlama Direktörü Antoine Molant da satışların eskiden olduğu kadar önemli olmadığını söylüyor. Molant, Resident Evil 7'nin satış rakamları bir önceki oyun kadar yüksek olmasa da seriyi ayağa kaldırmış olmasının uzun vadede daha büyük başarı getireceğini eklemiş.

Gerçekten de son raporlara göre Resident Evil 7'nin satışları 5 milyon, Resident Evil 6'nın satışları ise 7 milyon civarındaydı; ama Resident Evil 7 ile birlikte serinin yeniden şahlandığını söyleyebildiğimize göre amaçlarına ulaşmışlar demektir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum