Capcom'dan Steam Fiyatlarına Zam Yağmuru

Zam gelmeyen oyunlar kapanın elinde kalıyor

Geçtiğimiz günlerde SEGA oyunlarının Türkiye fiyatlarını çok ciddi biçimde artırmış, 60 TL'lik Yakuza Zero, Bayonetta, Vanquish gibi oyunlarının fiyatını 250 TL'ye yükseltmiş, yani yaklaşık %300 zam yapmıştı.

Sırada hangi yayıncı firma var derken beklediğimiz cevap Capcom'dan geldi ve bu sabahtan itibaren Capcom'un Steam portföyünde yine ciddi zamlar yapılmaya başlandı. Henüz zamdan etkilenmeyen bazı oyunlar var (Monster Hunter gibi) ama Capcom'un kısa süre içerisinde tüm fiyatları elden geçireceğinizi varsayabiliriz. Dolayısıyla eğer Capcom oyunları arasında satın almak istediğiniz bir oyun var ve henüz zam görmemişse, bence elinizi çabuk tutsanız çok iyi olur.

Yeni fiyatlara birkaç örnek vermek gerekirse:

  • Resident Evil 2 Remake 179 TL'den 403 TL'ye (%125 zam)
  • Resident Evil 1 40 TL'den 202 TL'ye (%400 zam)
  • DmC Devil May Cry 60 TL'den 298 TL'ye (%400 zam)

Bu fiyatlara özellikle de eski portföyden oyun alınır mı derseniz, kesinlikle alınmaz. Capcom zaten bir süredir oyun kodu satan partner sitelere TL ile satış yapmayı durdurmuştu, bu düzenlemeyle birlikte Türkiye pazarındaki satışları iyice aşağı çekilecek. Ülkemizdeki yüksek kurların etkisini bir kez daha kanlı canlı hissediyoruz diyebiliriz kısacası.

YORUMLAR
biwaly
9 Ağustos 2022 08:46

Owww yeaaah. İyi ki geçen yaz indirimlerinde RE3 remake ve DmC Devil May Cry'yi almışım. Keh keh keh. Capcom'un geriye kalan oyunları rezalet zati. Daha da adamlara para vermem bu saatten sonra.

Parolamı Unuttum