CBE Sotfware, Someday You'll Return'den İçerik Çıkarmaya Karar Verdi

Eşine pek rastlamadığımız bir davranış

CBE Software, ilk tasarımlardan çıkışına kadar tam 5 sene boyunca Someday You'll Return üzerinde çalışmış bir stüdyo ve oyun 5 Mayıs 2020'de çıkışını gerçekleştirdi. Aslında Steam'deki yorumlara baktığımızda bu hikaye tabanlı psikolojik korku oyununu yaklaşık olarak %78 olumlu incelemeye sahip olduğunu görüyoruz, yani oyun kesinlikle kötü değil. Ama eleştirilerin büyük kısmı hikayedeki bazı gereksiz kısımlardan, uzatılmış sekanslardan ve gizlilik gerektiren bölümlerin zorluğundan bahsedince CBE Software alışılmamış bir karar verdi ve oyuncuların eleştirisini alan kısımları oyundan çıkaracağını açıkladı.

Normalde çıkış sonrası yamalar hataları düzeltir veya orijinal çıkışa yetişmeyen özellikler ekler, üzerinde aylarca çalışılan özellikleri çıkarmaz. Ama CBE Software 'oyuncular eleştiriyorsa haklıdırlar" diye düşünerek bu kararı vermiş.

CBE Software kurucularından Jan Kavan, özellikle de oyunun ikinci yarısında hikaye temposunun bu sayede daha gelişeceğini söylüyor. "Oyunculardan gelen geri bildirimleri okuduktan sonra özellikle de oyunun ikinci yarısındaki bazı kısımlardan düşündüğümüz kadar hoşlanılmadığını ördük. Oyunu baştan aşağı inceledik, nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi düşündük. Bu üzerinde aylarca çalıştığımız işten fedakarlık etme anlamına gelse bile bunu yapmamız gerektiğine karar verdik" diyor Kavan.

"Bazı içeriklerin ve bulmacaların ana oyun hikayesine bir değer katmadığını fark ettik. Oyuncularımızın en iyi oyun deneyimini yaşamaları bizim için çok önemli. Bu yüzden akışa uygun olmayan içerikleri (ki saatlerce oynanıştan bahsediyoruz) kesmeye karar verdik. Aranızdaki kaşifler üzülmesin, bu 'kayıp' bölgelerin bazılarına yine de dikkatli keşifler ve yolun dışına çıkarak ulaşmanız mümkün olabilecek."

"Gizlilik kısmından hoşlanmayan oyuncular için oyuna Devil's Pact isminde yeni bir iksir ekledik. Bu iksiri kullanırsanız gizlilik gerektiren sekanslarda düşmana görünmeyecek ve bu kısımları kolayca geçebileceksiniz, gizlilik kısımlarını seven oyuncular ise iksire bulaşmadan oyunu normal biçimde oynayabilecek."

CBE'nin bu davranışını gerçekten takdir etmek lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum