CD Projekt'in Patronu, Crunch'ı Küçümseyen Sözleri İçin Özür Diledi

Crunch da neymiş, yenir mi?

Cyberpunk 2077'nin bir kez daha iptal edilmesi hepimizi çok şaşırttı. Normalde yapımı tamamlanan oyunlar için çıkış tarihine yetişememe gibi bir durum olmuyor ama Cyberpunk 2077 ben bir istisnayım diyerek oyunun çıkış tarihi 19 Kasım'dan 10 Aralık'a erteledi. Üstelik geçtiğimiz haftalarda oyunun çıkış tarihine yetişmesi için stüdyo genelinde crunch uygulaması başlatıldığını da öğrenmiştik ve bu da çeşitli tepkiler almıştı.

Ancak CD Projekt CEO'su Adam Kicinski, erteleme haberinin ardından yatırımcılarla yaptığı toplantıda nedense crunch'ı küçümseyen sözler kullandı: "o kadar da kötü değildi, hiçbir zaman da kötü olmadı" dedi.

"Tabii ki basın hemen bu haberin üzerine atladı ve bazıları yoğun da çalışıyordu ama ekibin büyük bir kısmı işlerini bitirdiğinden beri crunch bile yapmıyor. Yapanlar da çok ağır yapmıyor zaten. Bu durum biraz daha sürecek ama ekipten aldığım bilgilere göre ekstra üç haftadan memnunlar, yani crunch'a dair herhangi bir tehdit görmüyoruz" diyen Kicinski'nin bu sözleri ortaya çıkınca bir kez daha olay oldu :) Kicinski yoğun eleştirilere maruz kaldı ve çalışanlarına bir email göndererek özür diledi.

"Aslında crunch hakkında yorum yapmak istememiştim ama yine de yaptım, hem de bunu küçümseyici ve zararlı biçimde yaptım. Doğruyu söylemek gerekirse anca erteleme kararından ve yatırımcı toplantısının kendisinden doğan streslerden ortadan kalkınca sözlerimin ne anlama geldiğini fark edebiliyordum.

Kendimi savunmak için söyleyebileceğin bir şey yok. Söylediğim şeyler talihsizce değildi, kelimenin tam anlamıyla kötüydü. Bu yüzden lütfen en samimi özürlerimi kabul edin.

Her gün yaptığınız işlere yüreğinizi ve ruhunuzu koyduğunuzu biliyor ve bununla her zaman gurur duyuyorum."

Kicinski ayrıca kendisiyle bizzat konuşmak isteyen çalışanları da davet etmiş. Yine de tüm bunlarda stüdyoda crunch'ın devam ettiğini anlayabiliyoruz ve bu ve benzeri açıklamalar da bazı oyuncuların gözünde oyunun değerini daha da düşürüyor olsa gerek.

YORUMLAR
tesat_art
31 Ekim 2020 08:52

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum