CDPR, Gwent'in Konsol Desteğini Sonlandırıyor

Kartlar yeterince karılmamış

CD Projekt RED, Gwent: The Witcher Card Game'in konsol versiyonlarına sunduğu desteği 9 Aralık'ta sonlandıracağını duyurdu. Stüdyo buna sebep olarak da desteklenen platformların sayısındaki artışı ve PC ve mobilin en popüler platformlar olmasını gösteriyor.

"Gwent'i yakın zamanda iOS üzerinden yayınladık ve Android versiyonu da yolda, böylece desteklenen platform sayısı da ciddi biçimde artmış oluyor. Geleceğe baktığımızda, sayıları gittikçe artan farklı versiyonları desteklemeyeceğimizi fark ettik." demiş CDPR. Farklı platformlarda birbirine denk özellikler sunmanın kolay bir iş olmadığının farkına varmışlar yani.

"PC ve mobilin oyuncular arasındaki en popüler platformlar olduğunu göz önüne alarak zor bir karar verdik: oyunun konsol versiyonlarına verdiğimiz desteği sonlandırıyoruz".

Eğer oyunu PS4 ve Xbox One'dea oynuyorsanız hesabınızdaki tüm ilerlemeyi ve satın almış olduğunuz öğeleri PC, iOS ve Android versiyonunda kullanmak için GOG hesabınıza aktarabileceksiniz. Ancak açıklamada oyunu söz konusu platformlarda oynamak istemeyenlere ne olacağına dair bir bilgi yer almıyor.

9 Aralık'tan itibaren oyunun konsol versiyonlarına hiçbir güncelleme gelmeyecek ve artık oyunda gerçek parayla satın alma işlemi yer almayacak. Konsol versiyonlarının 9 Haziran 2020 tarihine kadar çalışır durumda olacağı da söylenmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum