CDPR, Yatırımcılara Cyberpunk 2077'nin Ertelenmeyeceğini Garanti Etti

Bu sefer olacak

Bu yılın en çok beklenen oyunlarının başında Cyberpunk 2077'nin geldiği bir gerçek. Ancak oyun sürekli olarak erteleme gördüğü için artık açıklanan tarihlere biz de şüpheyle yaklaşır olduk. Açıklanan son tarih 10 Aralık 2020 ve CD Projekt Red bunun artık nihai bir tarih olduğunu söylüyor.

Hatta CD Projekt Red bu konuda o kadar emin ki, yatırımcılara oyunun daha da gecikmeyeceğine dair garanti verdi. Stüdyo, paylaştığı mali sonuçlar raporunda The Witcher 3 gibi oyunların da satışlarına dair bilgiler ve istatistikler paylaşırken, sunumunu ekrana gelen "Cyberpunk 2077'nin dünya çapında çıkmasına 15 gün kaldı = 10 Aralık 2020" görseliyle tamamladı.

Yatırımcılara bu tür garantiler vermek önemli, çünkü böyle büyük oyunlarda erteleme gibi olumsuz haberler hisse fiyatları üzerinde ciddi negatif etki yapıyor, bu da yatırımcıların işine gelmez tabii.

Oyunun konsol versiyonunun şimdiden bazı oyuncuların eline geçtiğini düşünürsek, oyunun ertelenmesi için de pek bir sebep yok aslında. Şimdi bizim yapabileceğimiz en iyi şey sızan oyunlardan gelebilecek olası spoiler'lardan uzak durup uslu uslu 10 Aralık tarihini beklemek.

YORUMLAR
sSnake
26 Kasım 2020 12:56

Ertelenmesin bir zahmet. Dikkatinizi çekti mi bilmem ama gördüğüm kadarıyla o ilk 48 dakikalık oynanış videosu vardı ya 2018'de yayınlanan, hani gündüz gözüyle karakterimiz V ile şehir turuna çıkıyorduk, hani iğne atsan yere düşmeyecek kalabalıkta npc vardı etrafta. Hatta Night City'nin 7/24 canlı ve yaşayan bir şehir olduğu vurgulanıyordu sürekli. Son yayınlanan gameplay videolarında hiç öyle kalabalık sahneye şahit olmadım. Optimizasyon derken npc sayısını ciddi oranda düşürmüşler gibi çünkü şehir artık bomboş denecek durumda söz konusu videoya göre. Özellikle araç sahenelerinde yaya kalabalığı hiç yoktu.

Çıkışta bodoslama atlayıp oynamayacağım kesin, büyük olasılıkla birkaç büyük çaplı yamadan sonra anca oynarım ağız tadıyla deneyimlemek için.

allalla
sSnake
26 Kasım 2020 14:02

Konsol için yayımlanan videoda gerçekten de öyleydi. Ancak PC için daha iyi bir yaşayan dünya deneyimleyeceğimizi umut ediyorum.

sSnake
allalla
26 Kasım 2020 19:48

XBox One versiyonunu gösterdikleri videoda izlediğim silahlı çatışma sahneleri 20-30 arası stabil olmayan FPS aralığındaydı zaten.


Parolamı Unuttum