Celeste 'Çok Zor' DLC'sine Nihayet Gelecek Hafta Kavuşuyor

Chapter 9 sınırlarımızı zorlayacak

Celeste'nin uzun süredir beklediğimiz DLC'si Chapter 9'un yayınlanma tarihi nihayet belli oldu. Oyunun geliştiricilerinden Matt Thorson yayınladığı blog mesajında hem DLC'nin 9 Eylül'de yayınlanacağı müjdesini verdi, hem de stüdyolarının isminin artık değiştiğini belirtti. Artık geliştirici stüdyonun ismi Matt Makes Games değil, Extremely OK Games LTD.

Oyun için ücretsiz olarak sunulacak Chapter 9 DLC'sinde 100'ün üzerinde yeni bölüm, 40 dakikayı aşkın yeni müzik, yeni oyun mekanikleri ve yeni eşyalar bulunacak. DLC'nin en önemli özelliği ise 'aşırı zor' olacak olması, zaten bu DLC'yi oynayabilmek için oyunun 8. bölümünü tamamlamış olmanız gerekecek.

Celeste'nin özellikle de son kısımlarındaki bazı yerleri düşününce bu 'zor' DLC'nin bizi ne kadar zorlayacağını tahmin etmek güç. Elbette sırf oyunu bitirmeye odaklı oynamış olanlar belki çok da aşırı bir zorluk hissetmemiş olabilirler ama tüm çilekleri toplamaya çalıştıysanız ne demek istediğimi çok iyi anlamışsındır. Oyunun başarımlarını elde etmek, tüm platform yeteneklerinizi kullanmanızı gerektiriyordu.


Stüdyonun isim değişikliği de Matt'in artık tek başına oyun yapmıyor olması sebebiyleymiş, artık bir ekip olarak çalıştıkları için de isim değişikliğinin mantıklı olacağını düşünmüşler.

Celeste geri planında harika (ve etkileyici) bir hikaye anlatan muhteşem bir platform oyunuydu, zaten God of War, Red Dead Redemption 2, Marvel's Spider-Man gibi oyunların arasında Yılın Oyunu ödüllerine aday gösterilmesi de bunun en büyük kanıtıydı diyebiliriz. Oynamadıysanız mutlaka ama mutlaka bir şans vermenizi öneririm.

YORUMLAR
Kutsikome
6 Eylül 2019 19:37

Merhaba. Öncelikle şunu şöyle bırakayım:

//steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1622308695

 

Valla geldiği gibi yapıp bitireceğim büyük ihtimal, oyun harika. Oynayın oynattırın^^

Parolamı Unuttum