Celeste'nin Kayıp Game Awards Ödülü Ebay'de Ortaya Çıktı

Kim bilir kimlerin elinden geçti

Bir The Game Awards hayranı olan YouTuber PrestigeIsKey (Ryan B.), replika bir The Game Awards ödülü almak için Ebay ilanlarını kurcalarken karşısına replika değil, gerçek bir The Game Awards ödülü çıkmış.

Ryan, satıcıya bu ödülün nereden geldiğini sorduğunda "tasfiye kaynaklarımızdan birinden geldi, bunun dışında ürünün kaynağı hakkında bir bilgimiz yok" cevabını almış. Ryan buna rağmen riske girmeyi kabul etmiş ve ödülü 375$ + kargo karşılığında satın almış. Eline geçen ürün ise gerçekten de kanlı canlı bir The Game Awards ödülü.

Ödülün alt kısmındaki plakaya göre bu 2018 yılında Celeste tarafından kazanılan En İyi Bağımsız Oyun'a verilen ödül. Peki bu ödülün Ebay'de ne işi var?

Extremely OK Games tarafından geliştirilen Celeste, 2018'in en iyi oyunlarından biriydi ve çok sayıda ödül kazanmıştı. Extremely OK Games, ödülü sahnede Ninja'dan bizzat aldıklarını ama bunun ardından şov organizatörlerinin ödülü "postayla göndereceğiz" diyerek geri aldıklarını ve ödülün bir daha ellerine geçmediğini söylüyorlar.

Ryan bu bilgiye de geliştiriciyle irtibat kurarak ulaşmış. Bu noktada Ryan'ın da iyi niyetli bir hareketle ödülü Extremely OK Games'e göndermeyi teklif ettiğini söylemek lazım, halbuki elinde tutsa ileride daha yüksek paralara satması da mümkün olabilirdi. Extremely OK Games de Ryan'a masraflarını karşılama ve karşılığında bir de birkaç tane imzalı Celeste oyunu göndermeyi teklif etmiş.

Sonuçta Extremely OK Games aradan geçen 4 yılın ardından hak ettikleri o ödüle kavuşmuş oldu, Ryan B. de imzalı Celeste sahibi oldu. Mutlu son.

YORUMLAR
Atlas Estrella
1 Mart 2022 14:51

Ee, ya Hidetaka'nın Sekiro ile aldığı ödül nerede? Normalde Hidetaka böyle şöyleri oturma salonundaki etajerin üstünde sergiler ama geçenlerde misafirliğe gittiğimizde göremediydik  :)

Parolamı Unuttum