Chadwick Boseman Ve Arcane Dizisi Animasyon Dalında Emmy Ödüllerine Layık Görüldü

Wakanda'nın gururu, Chadwick Boseman'a saygılarımızla

Televizyonun Oscar ödülleri olarak da nitelendirilen Emmy ödülleri henüz gerçekleştirilmedi. Ancak Emmy ödüllerinin bir kısmı esas organizasyondan önce sahipleriyle buluştu. Los Angeles'daki Microsoft Theater'da gerçekleştirilen ödül törenine Chadwick Boseman ve Arcane dizisi damga vurmayı başardı. 2020 yılında aramızdan ayrılan Chadwick Boseman'ın ölümünden sonra bir ödülle tanışması ise yüzlerde buruk bir tebessüme yol açtı. 

Marvel Stüdyolarının What If dizisinde T'Challa'yı seslendiren Boseman bu performansı sayesinde En İyi Karakter Seslendirme Performansı ödülüne layık görüldü. Ödülü Boseman'ın eşi Taylor Simone Ledward kabul etti. Bu onurdan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ledward, Chadwick adına gurur duyduğunu söyledi. Boseman'ın ödülü almasının ardından Marvel cephesinden de bir tebrik paylaşımı yapıldı. "Kralımız rahmetli Chadwick Boseman'ın olağanüstü performansını taçlandıran Televizyon Akademisine teşekkürler" diyen Marvel da buruk mutluğa dahil oldu.

Öte yandan Netflix'in geçtiğimiz döneme damgasını vuran League of Legends animasyon serisi Arcane de tarihte bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadı. Emmy tarihinde ilk kez bir yayın servisi dizisi En İyi Animasyon Program ödülüne layık görüldü. Riot Games ve hayranlara da teşekkür eden Arcane'in ödül konusunda ciddi rakipleri de vardı. The Simpsons, Bob's Burgers, Rick and Morty ve Marvel's What If gibi dizileri geride bırakan Arcane geçtiğimiz yıl yaşadığı muhteşem başarıyı Emmy ödülüyle de taçlandırmayı başardı. 

Emmy ödüllerinin asıl töreni 12 Eylül günü (bizim ülkemizde 13 Eylül Salı sabahına tekabul edecek) gerçekleştirilecek. Özellikle Drama kategorisinde Better Call Saul, Succession, Squid Game ve Stranger Things gibi çetrefilli rakipler karşı karşıya gelecek. Bakalım bu yılın Emmy törenine hangi dizi damgasını vuracak veya Oscar'da olduğu gibi tokat niteliğinde bir performans izleyebilecek miyiz? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum