Chernobylite, Çernobil Araştırma Ziyaretlerinden Esinlenmiş

Yasak Bölge'ye 8 ziyaret gerçekleştirmişler

Chernobylite, isminden de anlaşıldığı gibi Çernobil’de geçen ve Stalker’ın izinden giden bir hayatta kalma korku ryo olarak tanımlanabilir. İsmi zaten büyük oranda buna işaret ediyor. Son röportajda da bu konulara kısmen değinilmiş diyebiliriz; geliştirici ekip The Farm 51 ve All In! Games tarafından PC Gamer ile paylaşılan geliştirici günlüğü, oyunun hayatta kalma kısmına odaklanmış.

Oyunun yönetmeni Artur Focjik, bölgeyi keşfetmeyi; radyasyon, mutasyona uğramış yaratıklar ve karakterimizi hikaye boyunca takip eden ‘nemesis’ gibi tehlikelerle dolu bir macera olarak tanımlıyor. Tabii bir de chernobylite olarak adlandırılan gizemli malzemeden kaynaklanan doğaüstü olaylar söz konusu.

Focjik, bu kadarla da kalmadığını söylüyor. Oyunda bizi hemen öldüren tehlikelerin yanında zamanla, adım adım öldürebilen şeyler olduğunu da ekliyor. Hayatta kalma oyunu denilince tabii akla ilk gelebilecek olan açlık. Ama bunun yanında morali düşen ve akıl sağlığına ilişkin sorunlar yaşayan kahramanlarımızın sonu da pek iyi olmayabilir. Oyunda çeşitli yeteneklerinden istifade edebileceğimiz yol arkadaşları edinebiliyoruz. Ama sadece ana karakterimiz için değil onlar için de endişelenmemiz, aç kalmamalarını sağlamamamız, onları da kontrol altında tutmamız gerekiyor.

Oyunun kreatif direktörü Wojciech Pazdur, hayatta kalma ve üretim (crafting) mekaniklerinin esin kaynağının geliştirici ekip tarafından meşhur ‘Yasak Bölge’ye yapılan araştırma gezileri olduğunu belirtiyor. Bu gezilerde bölgenin 3 boyutlu taramaları alınmış ve oyunda da bu görüntülerden istifade ediliyor. Etrafta buldukları çeşitli elektronik aletler, oyundaki üretim sisteminin bir parçası haline gelmiş. Kimyasal tanklar gördüklerini de söylüyor ve tonla hurdaya denk geldiklerini, bunları da oyunda kullandıklarını ekliyor.

Bir yıl içerisinde toplam 8 ziyaret gerçekleştirmişler Yasak Bölge’ye. Dolayısıyla oyunda bu ziyaretlerin yadsınamaz bir etkisi söz konusu.

Chernobylite, 28 Temmuz 2021’de erken erişimden tam sürüme geçiş yapacak. Benzer temaya sahip oyunlar içerisinde akılda yer edenlerden olabilecek mi bakalım.

 

YORUMLAR
CaveGamer35
12 Temmuz 2021 13:45

Çernoblyat

Parolamı Unuttum