Chex Quest HD Remake, 2020 Yazında Steam'de Olacak!

Efsaneyi hatırlayanlar var mı?

Bir dönemler kahvaltılık gevrekleri sadece verdikleri oyunlar için satın aldığımızı hatırlıyor musunuz? Nestle'nin Nesquik ile verdiği Starsky and Hutch'ı? Yavaş yavaş anılarınız canlanıyor biliyorum. İşte bahsi geçen Chex Quest de kahvaltılık gevrekten çıkan oyunlardan biri.

Fakat Chex Quest, tarihin tozlu sayfalarına gömülmek yerine adını kült klasikler arasına yazdırmış bir oyun. Temelinde orijinal Doom'un asset'lerini kullanan Chex Quest'te, kahramanımız ile birlikte Flemoid'leri "Zorch" silahlarımız ile avlayarak gezegenimizden göndermeye çalışıyoruz.

Doom benzeri silahların oldukça değişik versiyonlarına sahip olan bu oyunun orijinal versiyonu 1996 yılına ait. Buna rağmen oyunun tutkunları her sene bir gün toplanarak yardım kampanyası düzenledikleri bir etkinlik bile oluşturmuş durumda. Oyunun yapımcısı olan Charles Jacobi de bu tutkuya karşılıksız kalamayıp oyunun "HD Remake" versiyonunu geliştirmeye başladığını 2016 yılında duyurmuştu.

İşte bu duyurulan versiyon, tam dört senenin ardından Steam sayfasına kavuştu. Çıkış tarihi olarak 2020 yazı işaretlenen oyun pek çok yeniliğe de ev sahipliği yapacak. Grafikleri ve çehresi tamamen yenilenecek Chex Quest, bir de çoklu oyuncu moduna kavuşmaya hazırlanıyor.

Oyunun resmi Steam sayfasındaki bilgilere göre bu çoklu oyuncu modu sadece split-screen oynanabilecek. Bununla birlikte oyunun Remote Play'i destekleyeceği belirtilmiş. Unutmadan, oyunun tamamen bedava olacağını da hatırlatalım. Chex Quest HD Remake'in Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum