Chris Avellone, İptal Edilen Knights of the Old Republic 3’ü Anlattı

Bekledim de gelmedin...

Chris Avellone, verdiği bir röportajda iptal edilen Star Wars: Knights of the Old Republic 3'ün senaryosuna dair bilgiler paylaşmış. Buna göre, oyuncuların efsanevi Sith lordları ile kapışması planlanıyormuş, öyle ki bunlar Darth Maul'den ve önceki oyunlardan bildiğimiz Darth Revan'dan daha korkutucu Sith lordları imiş.

Avellone, KotOR 2'ye katkı sunmuş bir isim bildiğiniz üzere. KotOR 3'te de Revan'ın peşinden koşturmaya devam edileceğini, sonrasında da kadim Sith lordları ile karşı karşıya kalınacağını söylüyor. Bu Sith lordları, çok sayıda yıldız sistemini kapsayan devasa galaktik bölgelere hükmetmekteymiş.

Avellone; "Bunlar canavar da olabilecekti. Kayda değer düzeyde güçleri olacaktı, ancak aynı zamanda psikolojileri, kişilikleri, tarihçeleri ve nasıl mücadele ettikleri de dikkat çekebilecek hususlardı" diyor.

Oyundaki mekanlar (gezegenler, uydular, yıldız sistemleri), Sith yöneticilerinin kendine has damgasını taşıyacak, her Sith lordunun kendine özgü yıkımını ve terör ortamını yansıtacakmış.

Bu Sith lordlarına dair bilgilerin oyunda yavaş yavaş açılacağını, bu durumun oyunculara bahse konu Sith'lerin geçmişlerini ve güdülerini adım adım öğrenme fırsatını vereceğini söylüyor Avellone.

Ne yazık ki, bu artık geride kalmış bir proje, LucasArts'ın mali sorunlar yaşamasının ardından oyun iptal edildi. BioWare'in yeni bir KotOR yapmak konusundaki girişimleri de EA engeline takılmış. Dolayısıyla, KotOR 3 nasıl bir oyun olurdu, görme şansımız bulunmuyor. En azından mevcut tablo böyle.

İleride bu konuda yeni bir adım atılır mı, belli olmaz. Ama önümüzdeki dönemde bizleri bir başka Star Wars oyununun beklediğini biliyoruz. Bakalım Star Wars Jedi: Fallen Order bu boşluğu bir nebze olsun doldurabilecek mi. Merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum