Chris Avellone, The Last Jedi'ı Eleştirdi

Jedi: Fallen Order'ın yazarı, filmi pek beğenmemiş

Rol yapma oyunu dendiğinde akla ilk gelen isimlerinden biri olan Chris Avellone, Star Wars'a hiç de uzak bir isim değil. Star Wars Knights of the Old Republic 2'nin baş tasarımcılığını yapan, Respawn'ın yıl sonuna doğru çıkacak olan Star Wars Jedi: Fallen Order oyununun da yazarlarından biri olan Avellone, VGC'ye verdiği röportajda The Last Jedi'ı eleştirmekten çekinmemiş.

The Last Jedi eleştirmenleri de ikiye bölmüştü, Avellone da terazinin filmi pek beğenmeyenler kısmında yer alıyor. "Luke Skywalker'ın işlenişini son derece zayıf buldum. Bence ona hak etmediği bir günah keçisi rolü verdiler ve karakterine de hiç uymuyordu. Farklı bir şey denemeye çalışmaları gerçeğini sevdim aslında, ama iş bunu gerçeğe dönüştürmeye geldiğinde başarılı olduklarını düşünmüyorum, bu konuyu çok daha iyi veya farklı olarak ele alabilirlerdi" diyor Avellone.

Avellone ayrıca filmin komedi dozundan da rahatsız olmuş ve aşırıya kaçıldığını düşünmüş. Ayrıca filmdeki yan karakterlerin ve hikayenin dışına çıkılan kısımların fazla hızlı işlendiğini belirten Avellone, bir kez daha "yapmayı denedikleri şeyden hoşlandım ama bunu yapış şekillerini hiç sevmedim" diyor. Avellone açık açık söylemese de muhtemelen Canto Bight Casino kısmından bahsediyor olmalı, çünkü filmin o bölümü filme yöneltilen eleştirilerde de üst sıralardaydı.

Avellone, Star Wars Jedi: Fallen Order'ı yazmaya başlamadan önce tüm filmleri bir kez daha izlemiş. "Yeniden dokuz yaşımdaki halime döndüm ve acayip heyecanlandım" diyen Avellone, daha önce izlemediği Clone Wars ve Star Wars Rebels'i de listeye eklemiş. "Clone Wars'u izlememiştim çünkü pilot bölümün korkunç olduğunu düşünmüştüm. Ama sonrasında bölümler gittikçe iyileşmeye başladı. Star Wars Rebels'ten de sanırım aynı sebepten uzak durmuştum ama onu da çok sevdim" diyor kendisi.

Bakalım PC, PS4 ve Xbox One için 15 Kasım 2019'da çıkacak olan Jedi: Fallen Order bize nasıl bir Star Wars deneyimi sunacak?

YORUMLAR
Mehmet
11 Mayıs 2019 21:41

Filmi beğenen varsa bize haber versin zaten..

Walter o`Dim
11 Mayıs 2019 18:20

Kim beğendi ki

Akcan
11 Mayıs 2019 15:24

Bir de last jedi i çeken hıyara bak , kızılcık sopasıyla dövesim geliyor denyoyu

Parolamı Unuttum