Chris Avellone Yeni Bir RYO İçin Kolları Sıvadı - Pathfinder: Kingmaker Geliyor

Nihayet Pathfinder oyunu oynayabileceğiz

Chris Avellone RYO severler için çok önemli bir isim. Hani siz bunları tabi ki biliyorsunuz ama ben yine de dahil olduğu oyunlardan birkaç örnek vereyim: Planescape: Torment, Knights of the Old Republic 2, Wasteland 2, Pillars of Eternity, Icewind Dale... Liste böyle uzar da uzar ama tümünün de ortak noktası dev RYO eserleri olması diyebiliriz. Avellone bu sefer de daha önce ismini duymadığımız Owlcat Games isimli bir stüdyo ile birlikte Pathfinder: Kingmaker adında bir oyun üzerinde çalıştıklarını açıkladı. İsminden de anlayabileceğiniz üzere bu Pathfinder masaüstü rol yapma sistemini konu alan ilk izometrik CRPG olacak!

> Planescape: Torment’i Neden Bu Kadar Övüyoruz?

2009 yılında Paizo Publishing tarafından yayınlanan Pathfinder, Dungeons & Dragons 3.5 kural setini temel alan bir sistem. Avellone da gerçek bir Paizo ve Pathfinder hayranı ve bunu kesinlikle saklamıyor. "Evrenini de seviyorum, grafik tarzını da, maceralarını da, kart oyununu ve ikonik karakterlerini de. Pathfinder'ı bilgisayarla getirecek olma fikri beni çok heyecanlandırıyor ve umarım ki oyuncular da Pathfinder evreninde oynamaktan büyük keyif alacaklar" demiş üstat.

Oyun Pathfinder meraklılarının gayet iyi bildiği tehlikeli Stolen Lands bölgesinde geçecek ve içinde bolca tanıdık karakter olacak. Oyuncular maceraları sırasında bölgeleri ele geçirip burada kendi krallıklarını kurabilecekler ama Owlcat bunun öyle basitçe "şuraya bir kale kurayım" tarzı bir şey olmayacağını; kahramanımızın karakterini ve oyun boyunca yapacağı seçimleri yansıtacağını söylüyor. "Her krallık kahramanın eğilimi, seçimleri, müttefikleri ve halkını yönetme yeteneği ile şekillenen canlı bir varlık gibi olacak"mış.

Proje henüz daha ilk safhalarında olduğu için çıkış tarihi ile ilgili bir tahmin yapmak mümkün değil ama Owlcat oyunla ilgili fikirlerini 26 Mayıs'ta Seattle'da başlayacak olan PaizoCon 2017'de gösterecek. Belki o zaman ağızlarından tahmini bir tarih de almak mümkün olabilir. Bu arada bu oyunun 2012 yılında Kickstarter'da 1 milyon doların üzerinde bağış toplayarak fonlanmayı başaran ama hala daha ortalıkta görünmeyen Pathfinder Online DVO'su ile bir alakası olmadığını da hatırlatayım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum