Christopher Nolan, HBO Max İçin 'En Kötü Yayın Servisi' Diyor

Warner Bros'un kararı Nolan'ı kızdırmış

Geçtiğimiz günlerde Warner Bros gerek yayın, gerek sinema dünyasını sarsacak bir açıklama yaptı ve 2021 yılında vizyona girecek olan tüm filmlerini aynı anda HBO Max yayın servisi üzerinden de sunacağını açıkladı. Listede Matrix 4, Dune, The Suicide Squad, Godzilla VS Kong, Mortal Kombat gibi çok önemli filmler var ve bu filmlerin normal bir dönemde gişede de büyük bir gelir elde etmesi beklenirdi.

Böyle bir hamleyi kimse beklemiyordu, dolayısıyla film sektöründen de olumsuz görüş bildirenlerin sayısı hiç de az değil. Warner Bros'la neredeyse 20 yıldır yakından çalışan ünlü yönetmen Christopher Nolan da bunlardan biri.

"Sektörün en büyük film yapımcılarından ve en önemli film yıldızlarından bazıları o akşam yatağa en iyi film stüdyosu için çalışıyor olduklarını düşünerek girdiler ve sabah kalktıklarında en kötü yayın servisi için çalışıyor olduklarını gördüler" diyor Nolan. "Warner Bros'un film yapımcılarının işlerini her yere ulaştıran inanılmaz bir makinesi vardı ama bunları konuştuğumuz sırada o makineyi parçalara ayırıyorlar. Ne kaybettiklerinin farkında bile değiller. Kararlarının ekonomik açıdan hiçbir mantığı yok."

Nolan şimdilik en üst notadan konuşan yönetmen olsa da, Hollywood Reporter'ın haberine göre Warner Media şemsiyesi altında çalışan diğer yönetmenler ve aktörler de bu karardan hiç memnun değilmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum