Christopher Nolan, Tenet'in Anlamını Açıkladı

Ne meretmiş bu tenet?

Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet hakkındaki bilgiler gerçekten de özenli biçimde saklanıyor. Yayınlanan fragmanlar sayesinde ne olup bittiğini anlamaya çalıştık ama filmin üzerinde hala daha ciddi bir esrar perdesi olduğu da bir gerçek. Nolan filmin vizyon tarihi yaklaştıkça açıklamalar da yapmaya başladı ve bu sayede en azından Tenet neyin nesi sorusunun da cevabını almış olduk.

"Casusluk dolu bir dünyayla, gizli kimliklerle dolu bir dünyayla uğraşıyoruz" demiş Nolan, EW'ye verdiği röportajda. "John David Washington, Protagonist (baş kahraman) ismiyle bilinen bir ajanı canlandırıyor. Tenet ise, Protagonist'i bünyesine katan organizasyonun ismi."

Fragmanlardan tenet'in yaşanan olaylarla, zamanın geriye doğru döndürülmesiyle ilgili bir kelime olduğunu düşünmüştük ama meğer doğrudan organizasyonun ismiymiş.

Filmde Robert Pattinson'ın canlandırdığı karakterin ismi Neil, daha doğrusu Nolan "yani sanırım Neil'i canlandırıyor" diyerek gülmüş, "bu kimliklerle neyin ne olduğunu tam olarak anlamak mümkün değil" diyerek de filme bir gizem daha katmış.

Bu arada Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki ve Michael Caine gibi isimlerin yanı sıra filmde rol alan bir diğer ünlü oyuncu da Aaron Taylor-Johnson. Nolan, oyuncunun filmde olduğunu teyit ederek şunları söylemiş: "Aaron filmin çok önemli bir parçası. Evet şimdiye kadar fotoğrafını görmediniz, bu doğru. İkinci fragmanda bir ara göründü ama tamamen tanınmaz haldeydi".

Nolan, Tenet için bizleri daha da meraklandırmak istiyor anlaşılan.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum