Chrono Cross, Remaster Olarak Tüm Platformlara Geliyor!

Hem de The Radical Dreamers'la birlikte

Orijinal Chrono Cross, 1999 yılında Square tarafından geliştirilmiş ve sadece PlayStation için yayınlanmıştı. Oyun, 1995'te SNES için piyasaya sürülen Chrono Trigger ile aynı dünyada geçiyordu.

Tüm dünyada kült seviyesine ulaşan JRPG'lerden biri olan Chrono Cross, nihayet diğer platformlarla da buluşmaya hazırlanıyor, hem de çok kısa bir süre içerisinde.

PC, PS4, Xbox One ve Switch için 7 Nisan'da çıkacak olan Chrono Cross HD Remaster içerisinde The Radical Dreamers: Le Trésor Interdit'in de remaster'ı bulunacak. Bu eklenti yalnızca Japonya'da yayınlanmış olan ve Chrono Cross hikayesine dair yeni detaylar sunan bir metin macera oyunuydu. Böylece The Radical Dreamers da ilk defa Japonca dışında dillere çevrilmiş olacak ve Batı oyuncularıyla buluşacak.

Remaster içerisinde sadece HD grafikler değil, deneyimi daha da zenginleştirecek yeni özellikler de bulunacak. Örneğin istediğiniz düşman karşılaşmalarını kapayabileceksiniz. Ayrıca oyunun müzikleri de elden geçirilmiş durumda. Diğer yeniliklerden bazılarıysa şöyle:

  • Nobuteru Yuuki tarafından yeniden tasarlanan çizim ve karakterler
  • Arkaplan filtresi özelliği
  • Savaşları geliştiren özellikler
  • Otomatik savaş özelliği
  • Piksel font ile HD font arasında geçiş imkanı

Chrono Cross HD Remaster'ın duyurulması aynı zamanda daha önceden sızan Nvidia veritabanı listesindeki oyunların da gerçek olduğu iddiasını da güçlendiriyor, çünkü bu oyun da listede yer alıyordu.

 

YORUMLAR
allalla
10 Şubat 2022 16:06

zamanında çok güzel bir oyundu PS1'de. şimdi aynı tadı vermez muhtemelen.

Bu remake işine iyi girdi Nintendo yalnız. En çok beklediklerim ise Front Mission 1&2 şu anda.

Parolamı Unuttum