Çin Basınında Çıkan Haberlerden Sonra Tencent Hisseleri %11 Değer Kaybetti

Yatırımcılar yeni kısıtlama ihtimalini hoş karşılamadı

Çin'in devlet tarafından yönetilen haber ajansında video oyunları için "elektronik uyuşturucu" ve "ruhsal afyon" tanımlamaları sonucunda Tencent hisseleri bir anda %11 değer kaybetti. Bu hafta başında 492$'dan işlem gören hisselerin fiyatı şu sıralar 456$ civarında seyrediyor.

Çin'de büyük etkisi olan, hükümet kontrolündeki Xinhua Haber Ajansı'nın sahip olduğu Günlük Ekonomi Bilgisi gazetesinde yer alan makalede, bir öğrencinin Tencent'in Honor of Kings oyununu günde sekiz saat oynaması ile ilgili bir parça bulunuyor. Çin'de oyunlara dair daha sıkı kuralların getirilmesini öneren makale yatırımcılar arasında paniğe yol açınca da düşüş kaçınılmaz olmuş demek ki. Sadece Tencent değil, NetEase ve XD hisseleri de düşüş yaşamış.

Analistler "ruhsal afyon" tanımının çok sert olduğunu ve bunun da bu konuda bir adım atılabileceğinin sinyali olduğunu söylerken, gazete sonradan makaleyi güncelleyerek içerisinden bu tanımı kaldırdı.

Tencent ise yaptığı açıklamayla çocukların Honor of Kings oynama sürelerinde daha katı kısıtlamalar uygulayacaklarını, hafta içi günde bir, haftasonu ve tatillerde ise günde iki saat oynayabileceklerini söyledi. Ayrıca 12 yaşından küçüklerin oyun içi satım alım yapması yasak.

Bu açıklamaların ve makaledeki değişikliğin ardından hisse fiyatlarında ufak bir yükseliş olduğunu da ekleyeyim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum