Çin'deki Bir Fabrikadan 300.000$ Değerinde RTX 3090 Çalındı

Yeterince stok sorunu yokmuş gibi

RTX 3090 şu an Nvidia'nın en üst seviye ekran kartı, tavsiye edilen satış fiyatı da 1499$. Ülkemizde de 20 bin lira civarına satılıyor bu kart, yani aşırı derecede pahalı bir ekran kartı olduğunu söylemek mümkün. 

Çin'den gelen haberlere göre içerisinde MSI'nın RTX 3090 kartlarının bulunduğu 40 kargo kutusu fabrikadan çalınmış. Bu kartların toplam piyasaya değeri 336.500$, yani yaklaşık olarak 2.6 milyon lira. Tabii bizdeki satış fiyatlarını düşünürsek bunun 4.4 milyon liralık bir vurgun olduğunu söyleyebiliriz. Nvidia'nın RTX 30 serisinde zaten stok problemleri vardı, Nvidia'nın kendisi RTX 30 serisi kartlardaki stok sorunlarının 2021'de de devam edebileceğini söylemişti. Buna bir de piyasaya girmeden ortadan kaybolan kartları eklemek lazım demek ki.

Her ne kadar ülkemizde satışta kartlar bulunabilse de, yurtdışında durum daha farklı. Çoğu mağazada tükenen bu kartlar eBay gibi satış sitelerinde değerlerinin çok üzerine satışa sunulmuş durumda.

MSI söz konusu hırsızlığın fabrika içinden kaynaklandığını düşünüyor, çünkü fabrikaya giren ve çıkan tüm kamyonlar inceleniyor ve video kaydı tutuluyormuş. Ayrıca MSI çalıntı ürünlerle ilgili bilgi sağlayacak olanlara da 15 bin dolar para ödülü vereceğini de açıkladı. Hatta "hırsızlığa bulaşmış olsanız da, kargonun izini sürmemize yardımcı olduğunuz sürece anlayışlı davranacağız" bile demişler. Durum o kadar vahim yani.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum