Civilization 6’nın Yeni Güncellemesiyle Barbar Klanları Modu Geliyor

Barbarlar için yeni bir çağ başlıyor :)

Strateji severlerin gözünde Civilization serisinin de apayrı bir yeri olsa gerek. Bir tur daha diye diye saatler boyunca başından kalkamadığımız oyunlar oldular, ömrümüzden yüzlerce saati çaldılar. Ne anılar biriktirdik, nice uygarlıklar kurduk, nicelerini yıktık; halen de devam ediyoruz.

Serinin (şimdilik) son oyunu olan Civilization VI çıkalı 4 yıldan fazla bir süre geçti; ama halen kendisini oynatmayı başarıyor. Bunda en önemli etkenlerden birisi de sonraki dönemlerde gelen ek paketler ve güncellemeler. Şimdi bu güncellemelere bir yenisi daha eklenecek.

Bu sefer, oyunda şehirlerimizin etrafında karşılaştığımı barbar klanları ile ilgili bir güncelleme söz konusu. Önümüzdeki hafta gelecek Şubat güncellemesiyle birlikte oyuna Barbarian Clans modu eklenecek. Bu mod oyunda barbarlarla ilgili mekanikleri kökten değiştirecek bir mod. Oyuna 6 barbar klanı eklenirken, her birisinin kendine has uzmanlıkları, özel birimleri olacak.

Mesela Hills Clan, adından da anlaşılabileceği üzere tepelerin yakınlarında karşımıza çıkacak veya Rover Clan, atların olduğu bölgelerde görebileceğimiz bir klan olacak. Klanlar, zaman içerisinde gelişebilecekler. İstersek bu gelişimi baltalamamız mümkün olacak. Ya da bu klanlarla bir arada yaşamanın yollarını arayabileceğiz, dilersek onları da hükümdarlığımız altına alabileceğiz. Klanlara ödeme yapıp şehirlerimize saldırmalarına engel olmamız da mümkün, hatta onların en güçlü birimlerini ordumuza katmamız da. Birimlerimizi rehin alırlarsa, fidye verip kurtarma şansınız da olacak.

Uzun lafın kısası, yine keyifli bir oyun modu bizleri bekliyor; ücretsiz güncellememiz 25 Şubat'ta geliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum