Claptrap'i Seslendiren David Eddings, Gearbox CEO'sunu Kendisine Saldırmakla Suçluyor

İşler kızışıyor, bakalım Pitchford'dan açıklama gelecek mi?

Dün sizlere Borderlands 3'te Claptrap'i farklı bir ismin seslendirmesiyle ilgili gelişmelerden bahsetmiştik. Tekrardan uzun uzun anlatmayayım, kaçırdıysanız ilgili haberimizi okuyabilirsiniz. Ancak bugün yapılan açıklamalar olayın perde arkasını biraz daha net biçimde öğrenmemizi sağlıyor ve görünüşe göre hiç de hoş şeyler yaşanmamış.

Hatırlarsanız Gearbox CEO'su Randy Pitchford, David Eddings'e seslendirme karşılığı standart ücret teklif ettiklerini ancak Eddings'in bunu kabul etmediğini söylemişti. David Eddings önceden Gearbox'ta lisanslamadan sorumlu başkan yardımcısı olarak da görev yapıyordu.

Eddings, Pitchford'un açıklamaları üzerine Twitter üzerinden şunları söylemiş:

"Geçen yıl Claptrap rolünü tekrar canlandırmam istendiğinde karışık duygular içindeydim ama nihayetinde farklılıklarımızı bir kenara bırakıp Gearbox'taki dostlarımla Borderlands hayranları için iyi bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim. Bu çalışmayı geçmişten ödenmemiş teliflerim ve daha önce halka açık biçimde bahsetmediğim bir şey yüzünden bana borçlu olunan özür karşılığında 'ücretsiz' yapmayı teklif ettim".

Eddings, özür konusunun Randy Pitchford'un kendisine 2017 yılında fiziksel saldırıda bulunması olduğunu söylüyor.

Henüz daha fazla ayrıntıya girmese de Eddings'in Pitchford hakkında söyledikleri bununla da sınırlı değil: "Şahsen Randy'nin son birkaç yılda şansını zorladığını düşünüyorum. O, dışarıya yansıttığı gibi bir kurban değil. Birkaç yıl önce, beni sosyal medyada stalkladığı için kendisini engellemiştim."

Eddings ayrıca o 12 milyon dolar mevzusuna da tekrar değinmiş: "Benim maaşıma laf söyleyip de çalışanların telif havuzundan hortumladığı 12 milyon dolar gelirden bahsetmemesi de şüphe uyandırıyor. Bilginiz olsun, Gearbox çalışanlarından telif payları karşılığında daha az maaşla çalışmayı kabul etmeleri isteniyor."

Aslında konu kazıldıkça altından çıkanlar gerçekten de hiç hoş şeyler değil, bakalım Randy Pitchford bu iddialara karşı nasıl bir tutum sergileyecek?

Parolamı Unuttum