CoD Dünyası Oldukça İlginç Bir Hile Skandalı İle Daha Gündemde

Binlerce dolar kazanan eski bir profesyonel yakalandı

Gelişen teknolojiler sadece hilecilerin değil, hilelere karşı çeşitli yazılımlar tasarlayan yazılımcıların da işine geliyor. Özellikle son yıllarda speedrun topluluğundan gelen yeni hile skandalları bunun güzel bir örneği. Yıllarca gizli kalan hileli rekorlar bu şekilde ortaya çıkabiliyor.

Tam da bu sebeple hile yapıp yakalanmayacağını fark etmek oldukça şaşırtıcı geliyor bana. İşte bu suçlamalar ile karşı karşıya kalan Kenji isimli profesyonel oyuncu ve CoD yayıncısı, kendi ipini kendisi kesmeye karar vermiş. Bir turnuvaya katılarak 2v2 Search and Destroy maçına giren Kenji, yayında monitörünü gösteren bir kamera olmasına özen göstermiş.

Kenji'nin takımı maçı kazanınca, rakipleri ImSasukee ve iLuhvly ikilisi turnuvayı düzenleyen Checkmate Gaming'e hile şüphelerini iletmiş. Ve ikili ortaya çıkan sonuç karşısında oldukça şaşırmış.

Şuradan izleyebileceğiniz Twitch klibinde oldukça ilginç detaylar dikkat çekiyor. Hile yapmadığını göstermek için kamera kuran Kenji, aslında hile yaptığını kanıtlamayı başarmış. Dikkatli bakarsanız monitörde, rakip oyuncuların yerini gösteren kareleri görebilirsiniz. Hatta yakından bakmanıza bile gerek yok zira koca koca görebiliyorsunuz bu wallhack'i.

Zaman zaman hilecilerin aslında "çok da parlak" insanlar olmadıklarını unutuyoruz sanırım...

YORUMLAR
allalla
30 Mart 2022 12:25

bu tür adamların siciline işleyeceksin yaptıklarını.

rekabetçi oyunlarda hile yapmanın hukuki olarak da bir cezası olmalı bence.

Parolamı Unuttum