Çok Şaşıracaksınız! İki Oyun Geliştiricisi Daha Valve'dan Ayrıldı

Kerbal Space Program'dan tanıdığımız Palacios ve Nahuijsen Valve'dan ayrıldı. 

 Valve'de yaprak dökümü başlıklı haberlerden ben kaç tane yazdığımı unuttum artık ancak bu ayrılıklar bir türlü bitmek bilmiyor. Senelerdir yeni gelenler bile gidiyor sevgili Oyungezerler. Kerbal Space Program'in geliştiricisi Squad'ın ekibinden Valve'a katılan Kasper Nahuijsen ve Jose Palacios ikilisi ayrılık kararı almış ve hatta kendi yollarına gitmişler bile.

Valvetime'da çıkan habere göre bu ikili Valve'dan sessiz sedasız ayrılırken Kerbal Space Program'in önemli isimlerinden bir diğeri olan ve dostları gibi Valve'a geçen Ted Everett ise şirkette kalmayı tercih etmiş. Nahuijsen'in Linkedin profilinde Hollanda merkezli bir yazılım geliştirme firmasında çalıştığı yazıyor. Palacios'un LinkedIn profiliyse kapalıymış ancak Valvetime'ın aldığı duyumlara göre o da Valve'ı bırakmış. 

Nahuijsen'in LinkedIn profiline baktığımızda Valve ile birlikte çalıştıkları oyun üzerinde hak sahipleri oldukları ve bu yapımın birden fazla platformda çıkış için hazırlandığı belirtilmiş. Yani Palacios ve Nahuijsen'in ayrılığı aynı zamanda bu yeni oyunun da rafa kalkması demek diyebiliriz. Ha oyun rafa kalkmadıysa bile muhtemelen Valve'a ait olmayacak ve biz de bir kez daha Artifact'e kalmış olacağız. Artifact'i hatırladıkça da içten içe üzülüyorum da neyse efendim.

Tabii Valve oyun yapmıyor da değil. Firewatch'un geliştiricisi Campo Santo'yu satın almışlardı ve stüdyonun üzerinde çalıştığı Valley of the Gods, Valve'ın kanatlarının altında geliştiriliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum