Advertisement

Commandos 3 - HD Remaster Duyuruldu

Ama heyecanlandırmadı

Yeni bir Commandos remaster daha geliyor sevgili Oyungezerler. Steam'de de sayfası açılan Commandos 3 - HD Remaster ile serinin bu üçüncü oyunu da Commandos 2 gibi elden geçirilmiş olacak.

Yalnız Commandos serisinin bir hayranıysanız Commandos 2 - HD Remaster'ın başarılı bir remaster olmadığını biliyorsunuzdur. Oyunun Steam'deki puan ortalaması %55. Engin de Oyungezer'in 148. sayısında incelediği oyuna 5 vermiş ve şu cümleleri kullanmıştı: "Açıkçası eski dostla buluşmamızın böyle olacağını düşünmemiştim. Zaman zaman keyif aldığımız yerleri de oldu ama eksiler daha ağır bastı. Eğer nostalji duygularınız kabarmış, eski günleri yad edesiniz tutmuşsa gidin orijinal oyunu oynayın derim. Bu haliyle satın almanızı gerektirecek bir sebep göremiyorum ne yazık ki."

Bu başarısız remaster'ın geliştiricisi Yippee! Etertaiment'tı, ama Steam sayfasına göre Commandos 3 HD Remaster Raylight Games tarafından geliştiriliyor.

Ama fragmana baktığımızda oyunların akıbeti aynı olacak gibi görünüyor çünkü videoda ağır biçimde sansür var. II. Dünya Savaşı'nı ve Nazilere karşı verilen mücadeleyi konu alan oyunda tek bir Nazi bayrağı bile mi olmaz? Her tarafta asılı Nazi flamaları nerede mesela? Üniformalardaki semboller nerede? Önceki oyun da yine benzer sansür yemiş ve ciddi tepki almıştı, Kalypso aynı hatanın tekrarlanmasına izin verdiyse gerçekten de gülüp geçilecek bir oyun olur.

Neyse... Commandos 3- HD Remaster yenilenen 3D modellere ve baştan hazırlanan dokulara sahip olacak. Geliştirilmiş kontroller, elden geçirilmiş arayüz ve öğreti ve ipuçları da yenilikler arasında.

Oyunun bu yıl içinde çıkması bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum