Constantine 2 Hakkında Tüm Bildiklerimiz

Keanu Reeves'in yaşlanmama sebebi şeytanla yaptığı pazarlık mı?!

Geçtiğimiz hafta sonu Warner Bros/DC cephesinden uzun bir aradan sonra sevindirici haberler geldi. Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı Constantine filminin geri dönüşü açıklandı ve dünya genelinde hayranlar bu haberi büyük bir memnuniyetle karşıladılar. Tabii hemen akıllara yine Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı Matrix 4 gelince bu memnuniyet bir anda yerini korkuya da bıraktı. 

Sadece devam filmiyle ilgili değil HBO Max de dahil olmak üzere Warner Kardeşlerin, Constantine'e bakışıyla ilgili de son günlerde önemli olaylar yaşandı. Başta Constantine 2 olmak üzere, DC'nin en karizmatik şeytan avcısının geleceğine yakından bakalım;

Orijinal Ekibin Dönüşü

2005 yılında vizyona giren Constantine filmi MCU öncesinde süper kahraman filmleri daha bireysel işlerken insanları etkilemeyi başarmıştı. Dünya genelinde 200 milyon doların üzerinde bir gişe geliri elde eden Constantine'in 2005 yılına göre verileri oldukça başarılıydı. Warner Kardeşler bu başarıyı günümüze adapte etmek istemiş olacak ki başrol Keanu Reeves'in yanı sıra orijinal filmin yönetmeni Francis Lawrence'ı da yeniden yönetmen koltuğuna oturttu. Lawrence ve Reeves'in yeniden buluşacak olması film adına en umut verici gelişmelerden birisi. 

Yine, Yeniden, Maalesef J.J. Abrams!

Filmin umut verici kısmı Lawrance & Reeves birleşmesi olabilir ama J.J. Abrams ismini Star Wars sonrası bir projede görünce insanlar doğal olarak şüpheye düşüyor. Daha önce Warner Kardeşler ile bir sözleşmeye imza atan Abrams ve yapım şirketi Bad Robot bu filmde yapımcı kadrosunda yer alacak. Filmin senaryosunu yazacak olan Akiva Goldsman da yine kendi şirketi Weed Road Pictures ile birlikte Constantine 2'nin yapımcıları arasında yer alıyor. Transformers filmlerinden de tanıdığımız Lorenzo DiBonaventura ve Erwin Stoff da devam filminin ortaya çıkmasında rol alacak isimler. 

Yeniden Çekimlere Son

Constantine isminin yeniden gündeme gelmesi filmin çok öncesine dayanıyor. HBO Max'in genişleme planları Warner Kardeşlerin hayallerini süslerken bir de Constantine dizisi planlanmıştı. Hatta ilk etapta bu dizinin yapımcısı ve muhtemelen yaratıcısı olarak J.J. Abrams belirlenmişti. Ancak Batgirl iptaliyle başlayan sürecin ardından Constantine'in yeniden çekimlerine de balta vuruldu. J.J. Abrams'ın bir diğer DC dizisi Batman: Caped Crusader da Bruce Timm etkisine rağmen iptal edilmişti, Constantine'in de iptal edilmesiyle birlikte John Usta'yı yeniden izleyeceğimiz yerin sinema salonları olacağı kesinleşti. 

Warner Kardeşler, benzer bir yol izleyip Matrix 4'ten büyük hayal kırıklığına uğramışlardı. Yine Keanu Reeves yine WB yine benzer bir geri dönüş hikayesi olunca biraz işkillenmiyor değilim. Lakin Constantine'i çizgi romanlar da dahil olmak üzere gördüğüm her medyan da ayrı bir sevdiğim için umutlanmamak da elde değil. Umuyorum ki günün sonunda Constantine 2 vizyona girdiği zaman çok daha mutlu bir şekilde Keanu Reeves övmeye kaldığımız yerden devam edebiliriz. Tabii film çıkmadan önce WB fişini çekmezse! 

YORUMLAR
dferh
26 Eylül 2022 10:27

Resimlerdeki karakterlerin aurasını gerçekten çok seviyorum

biwaly
21 Eylül 2022 11:41

Oh iyi. Bir an Jenna Coleman teyze oynayacak sandım. Sosyal adalet savaşçılarını tatmin etmek için bir yerlerini yırtan toplumsal konulara duyarlı eğlence sektörünün Constantine abimizi yine kezban kadın yapacak sanmıştım LEL.

Atlas Estrella
19 Eylül 2022 18:40

Hadi ama, JJ Abrams ilk ortaya çıktığında, Steven Spielberg'in yeni varisi ilan edilmişti! Yalan mıydı yani?

Parolamı Unuttum