Control'e HDR Yerine Fotoğraf Modu Geliyor

Konsol performansı da yamalarla düzeltilecek

Control'un yayıncısı 505 Games'ten Antonela Pounder, yayınladığı blog mesajında Control'e önümüzdeki günlerde gelecek yamalardan ve yeni özelliklerden bahsetti.

Pounder'ın değindiği başlıca konulardan biri oyunun konsollardaki düşük performansıydı. Control, PlayStation 4 Pro'da bile çok iyi çalışmıyor, normal PlayStation 4'te ise performansı daha bile zayıf kalıyor. Pounder konuyla ilgili "ekibimiz Control'ün konsol optimizasyonunu geliştirmenin yollarını arıyor, ama umarım sizin de anlayış göstereceğiniz üzere bu tür şeylerde zaman alır ve bir düğmeye basmak kadar kolay değildir (keşke öyle olsaydı). Bazı oyuncuların yaşadığı spesifik sorunları inceliyor ve bunları düzeltmenin yollarını arıyoruz" demiş.

HDR moduyla ilgili de konuşan Pounder, normalde bu özelliğin çıkış sonrası oyuna eklenmesini planladıklarını, ancak artık bundan vazgeçtiklerini söylüyor. "Bu kaynakları başka şeyler üzerinde kullanmayı tercih ettik" diyen Pounder, oyuna eklenecek Fotoğraf Modu'nu buna örnek göstermiş. Bu kararlarının bazı oyuncuları hayal kırıklığına uğratacağının farkında olduklarını, ama Control'e ekleyecekleri özelliklerin HDR yokluğunu telafi edeceğine inandıklarını da eklemiş.

Control - İnceleme


Yamayla gelecek özelliklerden biri de Motion Blur ve Film Grain özelliklerini açıp kapamanın mümkün hale getirilecek olmasıymış.

Muhtemelen HDR modundan vazgeçilmesi bazılarızın hoşuna gitmemiştir, belki öncelikli sorunları çözdükten sonra HDR'yi de tekrar takvime alırlar.

YORUMLAR
William Blazco
2 Eylül 2019 19:25

İnsanlar triple-a bir oyun parası verip satın alıyor  karşılığında ise pişmemiş teknik açıdan sorunlu resmen bozuk bir oyun sunuyorlar ve bir de küstahça bu duruma oyuncuların anlayış göstermesini bekliyorlar öyle mi. Bür süre erteleselerdi madem oyunun çıkışını.Genel olarak oyuncular anlayış gösterirdi tahmin ediyorum ki.

Konsol platformunda satın alıp oynamayı düşünenleriniz var ise hiç bulaşmayın bence.Digital Foundry'ın yayınladığı teknik analiz videosu var.Aksiyon sekanslarında  FPS 10-15'lere kadar düşüyor.Oynanacak gibi değil.gelecek güncellemeler ile üstesinden geleceklerini de hiç zannetmiyorum.

Ayrıca ağır çalışan hatta çoğu zaman açılmayan bu sitede  yorum yapabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Parolamı Unuttum