Control’ün Oynanış Süresi Çok Uzun Olmayacak

Önemli olan nasıl bir oyun deneyimi sunacağı diyelim mi?

Remedy’nin yeni oyunu Control ufukta iyice belirginleşmeye başlamışken IGN, oyunun geliştirici ekibiyle bir soru-cevap düzenlemiş ve merak edilen bazı noktaların aydınlanmasına katkıda bulunmuş.

Bu sorulardan birisi de oyunun ne kadar süreceği ile ilgili. İletişim direktörü Thomas Puha, oyunun ortalama olarak 10-15 saatlik bir oyun süresi sunacağını belirtiyor. ‘Ben zoru severim. Ayrıca oyunun da her bir köşesini, her bir detayını keşfetmek isterim, her bir yan görevi yapar, toplanacak her şeyi toplarım’ diyen oyuncular için ise yaklaşık 20 saatlik bir oynanış söz konusu olacakmış.

Kimi oyunlara göre oldukça kısa gelebilir bu süre sizlere. Ama oyunun yapısı düşünüldüğünde yeterli olabilir. Esas mesele oynanışın ne derece keyifli ve hikaye anlatımının ne kadar tatmin edici olacağı. Kimi oyunlar birkaç saat içerisinde bitmesine rağmen hafızalarımızda yer etmeyi başarırken, kimileri de yüzlerce saat boyunca aynı şeyleri tekrar tekrar yaptırıp bıkkınlığa yol açabiliyor. Dolayısıyla, şahsi kanaatim oyunun sunacağı oynanış süresinin uzunluğundan ziyade o süreyi ne kadar etkin kullanabildiğinin daha önemli olduğu yönünde.

Umuyorum, Control bu açıdan başarılı bir performans sergiler. Değerlendirmemizi yapabilmek için yaklaşık 3 haftalık bir süremiz kaldı; 27 Ağustos’ta bizlerle buluşuyor. Bakalım nasıl bir tabloyla karşılaşacağız...

YORUMLAR
zikinu
10 Ağustos 2019 17:04

10 15 kısa mı yani? Wat. 

ilke_kurtlutepe
9 Ağustos 2019 18:05

Benim için kısa olması çok daha iyi ya. Uzun oyunları oynamaya korkuyorum artık.

HakanYILDIZ
8 Ağustos 2019 21:33

39 TL'ye karşılık baya iyi bir oynanış süresi. :P

mserhatsari
8 Ağustos 2019 18:11

Çizgisel bir oyun için 10-15 saat gayet iyi, daha fazlası bayabiliyor bence zaten. Epic indirimlerinden satın almadığıma pişman oldum...

Parolamı Unuttum