Corona Virüs Salgını Minecraft Festivali'ni De Vurdu

Erteleme resmiyete kavuştu

Corona virüs salgını global dünya ekonomisini etkilemeye devam ediyor. Kalabalık yerlerin eskisi kadar güvenli olmadığı şu günlerde oyun etkinlikleri de birer birer erteleniyor. GDC 2020 ve Taipei'nin ardından bir erteleme haberi de uzun süredir planlanan Minecraft Festivali'nden geldi.

Dört senenin ardından ilk kez düzenlenecek olan Minecraft Festivali'ne katılımın oldukça büyük olması bekleniyordu. Daha geçtiğimiz hafta açıklanan etkinlik Minecraft topluluğu arasında heyecan yaratmıştı. Eylül ayında Florida'da düzenlenecek etkinlikte pek çok "özel" içerik de açıklanacaktı.

Mojang'ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı basın açıklamasında çalışanların konu üzerine düşündükleri ve etkinliği önümüzdeki seneye ertelemeye karar verdiklerini açıkladı. Salgını ne zaman arkada bırakacağımızın henüz bilinmediğini vurgulayan yapımcı ekip, bir yıllık ertelemenin sadece tedbir amaçlı olduğunun da altını çizmiş.

GDC ve pek çok espor etkinliğinin ertelendiğini ifade ederek tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini paylaşan Mojang, Minecraft Live'ın orijinal zaman çizelgesinde devam edeceğini de kaydetti. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum