Corsair, Fanatec'i Satın Almaya Hazırlanıyor

Gerçek olamayacak kadar güzel bir haber

Ülkemizde sim-racing türüne olan ilginin her geçen gün daha da artıyor oluşu beni ziyadesiyle memnun ediyor. Şimdilik direksiyon setlerine ulaşmak pek kolay olmasa da, hepimizi mutlu edecek bir haber getirdim bugün sizlere. Corsair, dünyaca ünlü sim-racing ekipman üreticisi Fanatec ile el sıkışabilir.

Geçtiğimiz günlerde Fanatec'in de sahibi olan Endor AG ile masaya oturduğunu resmen açıklayan Corsair, yaklaşık 70 milyon dolar borçta olan şirketi satın almaya oldukça yakın. 

Fanatec, Cube Control ya da VPG gibi premium sim-racing ekipman üreticilerinin karşısına "rekabetçi" fiyatlar ile çıkıyor. Kısacası Fanatec ürünlerini daha çok "fiyat/performans" canavarı olarak nitelendirebiliriz. Lakin ülkemizde satışı olmadığı için en ucuz setler bile el yakar durumda.

Velhasıl, Corsair'ın Fanatec'i satın alması ülkemizde satışların başlamasına da yol açabilir. Bu da oldukça kaliteli sim-racing ekipmanlarına, daha erişilebilir (çok ucuz olmayacak elbette) fiyatlarla ulaşabileceğimiz anlamına geliyor. Tabii dereyi görmeden paçaları sıvamamakta fayda var...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum