Crusader Kings 3’ün Oyun İçi İstatistikleri Güldürürken Düşündürüyor

40 milyon çocuk doğmuş, ölenin haddi hesabı yok

Paradox’un en yeni strateji oyunu Crusader Kings 3, gerek inceleme puanlarıyla gerek oyunculardan aldığı olumlu tepkilerle yapımcısının yüzünü güldürüyor. Bu övgüyü ziyadesiyle hak ettiğini söylemek mümkün. Elbette sorunsuz bir oyun olduğunu iddia edemeyiz. Bu sorunlar da güncellemelerle ayıklanıyor, böylece daha da güzel bir oyun haline geliyor adım adım.

Son güncellemeyle birlikte yapımcısının paylaştığı bilgiler, oyunun ilk ayını geride bırakırken ulaştığı nokta hakkında bizlere bir fikir veriyor. Paradox klasik tarzda istatistikler yerine, daha ilginç veriler paylaşmayı tercih etmiş, gayet de hoş olmuş:)

Mesela oyunda 40 milyondan fazla çocuk doğmuş. Ama nüfusun bunun yarısı kadar (18 milyon) olduğu düşünülürse, oyunda ne kadar çok ölüm olduğunu da anlayabiliriz.

Şu ana kadar 1,5 milyondan fazla savaş yapılmış. Ayrıca hapishanelerde 1,5 milyondan fazla mahkum afiyetle yenilmiş (oyunda yamyamlık da var), hatta bu mahkumlar arasında bizzat Papa da varmış. Zindanlardan ve yemek sofralarından kaçmayı başaranların sayısı ise 122.364.

Bir de tabii hayvanlarla ne kadar alakadar olduğumuza ilişkin bir veri paylaşılmış; bugüne kadar oyuncular 307.305 kez hayvanları sevmişler.

Paradox, biraz daha uğraşsa kim bilir daha ne ilginç veriler çıkardı. Ama bu kadarı da oyunun ne kadar ilgiyle karşılandığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu kadar detaylı bir oyun olunca, gördüğü ilgiyi de fazlasıyla hak ediyor bence.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum