Crusader Kings III, Xbox One, Xbox Series ve PS5 İçin Listelendi

PC’den konsollara transfer

Crusader Kings III, hiç şüphesiz son yılların en iyi strateji oyunlarından birisi. Ne kadar beğendiğimi ve niye bu kadar beğendiğimi incelemesinde uzun uzun anlatmıştım, şimdi tekrar başlamayayım, yoksa sayfalar dolusu yazarım yine :) Uzun lafın kısası, strateji oyunlarını seviyorum diyen herkes, bir şans vermeli bence. Şimdi bunun için bir engel daha kalkmış oluyor (tabii bir engel olarak görüyorsanız), artık konsol oyuncuları da CK 3 oynayabilecekler.

Henüz resmi olarak bir duyuru yapılmamışsa da daha önce pek çok oyunda olduğu gibi Tayvan Dijital Oyun Derecelendirme Kuruluşu (Taiwan Digital Game Rating Committee) tarafından CK 3’ün PS5, Xbox Series ve Xbox One için derecelendirildiği görülüyor. Yine daha önceki örneklerde gördüğümüz üzere, bunun peşinden resmi duyurunun gelmesi de kuvvetle muhtemel.

CK3, geçtiğimiz yıl Eylül ayında PC için çıkış yapmıştı. Oyunun ilk genişleme paketi olan “The Royal Court” ise Mayıs ayında duyurulmuştu, önümüzdeki aylarda çıkış yapması bekleniyor. Konsol versiyonu için ise, resmi açıklamayı bekleyeceğiz. Konsollarda nasıl oynanır, fare+klavye ikilisinin yeri nasıl doldurulur, bilemiyorum. Ama varsa meraklısı, artık PS5 veya Xbox’ta da CK 3 oynayabilecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum