Crusader Kings III'ün Satışları 1 Milyonu Geçti

Önemli bir başarı

Paradox Interactive, Crusader Kings III'ün Steam'de bir milyonun üzerinde satışa ulaştığını açıkladı. Bu sayı bir grand strategy oyunu için oldukça önemli, ama daha da önemlisi bu sayıya ne kadar hızlı ulaştığı. Oyun Eylül ayı başında çıkmıştı, yani yaklaşık 2.5 ayda 1 milyon satışı geçti.

Paradox'un bir diğer grand strategy oyunu Stellaris, 4 senelik süre içerisinde 3 milyon satmıştı. Hearts of Iron IV ise iki hafta içinde 200 bin satışa ulaşmıştı. Bu da Paradox'un ne kadar başarılı bir stüdyo olduğunu gözler önüne seriyor.

Paradox Interactive CEO'su Ebba Ljungerud şöyle diyor:

"Crusader Kings III bizim Metacritic'te en yüksek not ortalamasına ulaşan oyunumuz. Beni en çok mutlu eden şeyse oyuncularımızın göstermiş olduğu ilgi oldu. Steam'de 19 binden fazla inceleme ve 1 milyondan fazla satış gayet net bir tablo çiziyor: Gerçekten de çok iyi bir oyun yarattık!

Crusader Kings III'ün başarısı, serilerimizi metodik olarak geliştirmenin değerini de kanıtlayan bir örnek. Crusader Kings III de çoğu başarılı oyunumuz gibi oyunun farklı yinelemelerinin bir sonucu. Genellikle serinin ilk oyunu pek başarılı olmaz, ama oyuncu kitlesi oluşturarak, marka yaratarak ve daha iyi oyunlar geliştirmek için bilgi sağlayarak gelecekteki devam oyunları için temelleri atar."

Crusader Kings III bu yılın en iyi oyunlarından birisi ve Yılın Oyunu ödüllerinin de önemli bir adayı. Oyunun fiyatının da oldukça uygun olduğunu eklemek lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum