Crystal Dynamics, Yeni Tomb Raider Oyunu İçin Çalışmalara Başladı

Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor

Aylardır beklenen bir duyuru daha geldi; Crystal Dynamics, Yeni Tomb Raider oyununun geliştirilmeye başlandığını ilan etti. Epic Games’in Unreal Engine 5’i tam sürüme geçirişiyle eş zamanlı olarak, Crystal Dynamics’in Tomb Raider markasından sorumlu genel müdürü Dallas Dickinson da yeni oyunu duyurdu.

Dickinson; “Bu yeni oyun motoru, hikaye anlatımını ve oynanış deneyimini yeni bir seviyeye çıkarıyor; biz de buradan hareketle Unreal Engine 5 ile geliştirilmekte olan bir sonraki Tomb Raider oyunu için çalışmalarının başladığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Amacımız, hayranlarımızın hem Crystal Dynamics markasından hem de Tomb Raider serisinden hak ettikleri yüksek kaliteli sinematik aksiyon macera deneyimini onlara sunabilmek” diyor.

Ocak ayında, serinin 25. yıl dönümü ile ilgili yapılan paylaşımda, sıradaki Lara Croft macerasının alternatif zaman akışlarının orijinal Tomb Raider oyunlarıyla birleştirilmesinin ve bir reboot üçlemesinin planlandığı ifade edilirken, hayranların bu üçlemeyi yakın zamanda beklememeleri gerektiğinin de altı çiziliyordu. Bu yeni oyun, bahsedilen üçlemenin ilk oyunu olabilir, ancak henüz kesin bir ifade yok bu konuda.

Bu arada Days Gone'ın yönetmeni Jeff Ross da Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Tasarım Direktörü olarak Crystal Dynamics'e katıldığını duyurdu. Ross, hangi projede yer aldığını açıklamamış. İhtimallerden birisi Tomb Raider için gelmiş olabileceği yönünde, bir diğeri ise Perfect Dark.

Önümüzdeki günlerde gerek yeni Tomb Raider oyunu hakkında gerekse Jeff Ross'un bu projede mi yoksa bir başka projede mi görev aldığıyla ilgili daha detaylı bilgiler gelecektir illaki, takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum