Crytek, Crysis 2/3 Remastered'a Fotoğraf Özelliği Ekleyen Modu Kaldırttı

Bu kendi ayağına sıkmak değil de nedir

Crytek, Crysis 2/3 Remastered'a gayrıresmi Fotoğraf Modu ekleyen modun yapımcısına bir uyarı mektubu göndererek modu kaldırmasını talep etti ve aksi halde yasal yollara başvuracağını söyledi.

Frans Bouma tarafından yaratılan bu Photomode modu, Crysis 2 Remastered ve Crysis 3 Remastered'da birbirinden güzel sahneler yaratıp fotoğraf çekmek dışında bir işlevi olmayan bir mod ve bir çok oyuncu da sırf bu mod ile fotoğraf çekmek için bu oyunlara ekstra ilgi göstermişti. Crytek'i anlamak gerçekten de mümkün değil, oyunlarının bedava reklamını yapan ve son derece hevesli birine karşı bu tarz bir tutum almış olmaları oyunculardan da ciddi tepki çekti.

Crytek'in zamanında mod camiasıyla olan yakın ilişkilerini düşünürsek şimdi bir anda bu camiayı karşılarına alacak bir hamlede bulunması gerçekten de ilginç bir durum.

Frans Bouma aşağıdaki mektubu paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

"Demek ki Crytek binlerce kişinin oyunlarından ekran görüntülerini sosyal medyada ve diğer sitelerde paylaşmalarını istemiyor. Bilginiz olsun diye söylüyorum, herhangi bir oyun ögesini kullanmadım; kamera araçlarım yalnızca kendi kodumdan derlediğim dosyaları içeriyor ve herhangi bir oyun ögesine de bağlı değiller.

Bu gezegendeki herkesten daha fazla oyun için fotoğraf modları yaratmış biriyim ben; Nvidia Ansel destekli oyunlar ve fotoğraf moduna sahip oyunların toplamından daha fazla oyun için. Hem oyun yayıncılarından hem de geliştiricilerden her zaman hevesli tepkiler aldım, çünkü ücretsiz reklamlarının yapılmasını seviyorlardı.

Ama Crytek Crytek'liğini yaptı, ellerinde değil, illa kendi ayaklarına sıkacaklar. Eğer bu oyunlara fotoğraf modu eklemek dışında bir özelliği olmayan Crytek 2/3 Remastered fotoğraf modu modlarını kaldırmam gerekirse bunu yapacağım, ama bir daha asla hiçbir Crytek oyunu için fotoğraf modu geliştirmeyeceğim."

Bouma bu gelişmelerden sonra "onlarla mücadele edecek zamanım veya enerjim yok, bu modları kaldırmamam sadece onların reklamını yapmaya yaratacaktı, bu yüzden kaldırmaya ve bir daha asla paylaşmamaya karar verdim" diyerek modları kaldırdığını açıkladı.

YORUMLAR
brutalis
14 Ocak 2022 17:52

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum