CS:GO Kendi Rekorunu Kırarak Steam'in Zirvesindeki Yerini Sağlamlaştırdı

8 yıllık oyunun en başarılı dönemi

Counter-Strike: Global Offensive’in oyuncu sayısı günden güne artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Dota 2’yi tahtından etmeyi başaran oyun yaklaşık 6 aydır Steam’in zirvesinde oturuyor. Buna ek olarak oyuncu sayısı 8 senenin ardından sabit bir ivmeyle yükselmeye devam ediyor.

2018’in Aralık ayında CS:GO’yu bedava yapan Valve, oyuna bir de battle royale modu eklemişti. İlk günlerinde oyuncu sayısında patlama yaşayan efsanevi FPS, ilerleyen günlerde bu oyuncuların pek çoğunu kaybetmişti. Öte yandan bir süredir merakla beklenen yeni operasyon Operation Shattered Web’in tanıtılması ile bu sayı tekrar yükselişe geçti.

Satırları yazdığım esnada oyunda 305.000 kişiden fazla oyuncunun bulunduğunu görebiliyorum. Öte yandan son 24 saat içerisinde bu rakam 900.000 barajını aşmış durumda. Bu eşzamanlı oyuncu sayısının CS:GO’nun şimdiye kadar gördüğü en yüksek rakamlar olduğunu da belirtelim.

Tabi ki bu durumda Steam’in kendi rekorunu kırmış olmasının da etkisi var. Geçtiğimiz hafta yine hareketli bir hafta sonu geçiren platform anlık 19 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşarak çılgın yükselişine devam etti.

Valve’ın efsanevi FPS oyunu ise ikonik haritalarında ufak değişimler yaşamış durumda. Bu güncellemelerin detayları için şu haberimizi okuyabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum