Cuphead, Billboard Caz Listesinde Zirveye Çıkan İlk Oyun Müzikleri Albümü Oldu

Ziyadesiyle hak ediyor…

Cuphead gerçekten çok güzel bir oyundu. Belki saç baş yolduracak zorluğunu eleştirebilirsiniz, keşke biraz daha kolay olsaydı diyebilirsiniz, ama eğlenceli olduğunu ve övgüyü hak ettiğini muhtemelen sizler de kabul edeceksinizdir. Grafik tarzı ve müziklerinin güzelliği, dikkat çekiciliği özellikle vurgulanması gereken detaylardı -ki bu oyunu ayrı kılan en önemli özellikler de bunlar olsa gerek.

Müzik severler de böyle düşünüyorlar demek ki, zira Cuphead’in oyun müzikleri albümü Bilboard’un Caz Albümleri kategorisinde zirveye oturmuş. Haftalık olarak paylaşılan liste, o haftanın en çok dinlenen, satışı yapılan, en çok kişiye ulaşan albümlerinden oluşuyor. Cuphead de 14 Eylül itibariyle haftanın bir numarası olmayı başarmış durumda.

Cuphead'in bu başarıyı sonuna kadar hak ettiğini düşünenlerdenim. Oyunu oynayıp da müzikleri beğenmeyen var mı ki aramızda? Oyunla uzaktan yakından alakası olmayıp da albümü dinleyenler bile vardır mutlaka. Geçtiğimiz yüzyılın başlarından caz esintileri taşıyan müzikleri, oyunla çok uyumluydu. Nitekim, Billboard caz listesinde zirveye oturmadan önce de başarısın tescil ettirmiş, BAFTA’da ‘En İyi Müzik’ ödülünün sahibi olmuştu.

Eğer oyunu oynamamış olanlardansanız, ilk fırsatta göz atmanızı, oyun ilginizi çekmiyor da müzikleri merak ediyorsanız da şu sayfayı ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim. Büyük ihtimalle pişman olmayacaksanız :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum