Cuphead'e Aşırı Benzerliğiyle Dikkat Çeken Enchanted Portals'a Tepki Yağdı

Benzerlik mi, taklit mi?

Xixo Games Studio düne kadar kimsenin ismini duymadığı bir stüdyoydu. Dün ise yeni oyunları Enchanted Portals'ın fragmanını yayınladılar ve bir anda Cuphead'in Twitter'da trend olmasına neden oldular. Çünkü oyun acayip derecede Cuphead'e benziyordu.

Aslında fragmanı izlemeye başladığınızda ilk başta siz de aynı şeyi düşüneceksiniz, 'e tamam karakterlerin gözleri falan benziyor ama bu tepki niye' diyeceksiniz. Sonraysa oynanış görüntüleri girecek devreye :)

YouTube'da en çok oy alan yorumlardan birini de dediği gibi:

Intro başlar - Neden millet bu kadar kızmış ki, sadece çizim tarzını örnek almışlar, sorun değil, ancak biraz tembel işi gibi görünüyor.

Oynanış başlar - Oh. Ooooooh...


Ortada resmen tüm animasyonların neredeyse Cuphead'le bire bir aynı olduğu bir oyun var. Zıplamalar, ateş etmeler, boss tasarımları hep aynı. Grafiksel olarak ufak tefek değişiklikler var belki ama boss yetenekleri bile çoğu yerde aynı, doğrudan Cuphead'den kopya. Aşağıdaki karşılaştırma resmini görünce durumu siz de daha iyi anlayacaksınız:

YouTube'daki fragman şimdiden üç binin üzerinde olumsuz oya sahip.

Xixo Games Studio iki kişiden oluşuyor aslında, oyunun yönetmeni ve programcısı Daniel ve çizer ve bestecisi Gemma. Gemma "Cuphead elbette Enchanted Portals için büyük bir ilham kaynağı. Oyunun çok büyük hayranlarız ve benzer bir şey yapmak istedik, Cuphead'a büyük saygı ve hayranlık duyuyoruz. Bir miktar tepki almayı bekliyorduk ama fragman tahmin ettiğimizden de fazla kişiye ulaştı, bize yöneltilen nefret ve olumsuzluk mesajları da bizi ciddi anlamda etkiledi" demiş.

Yine de olumsuz tepkilere karşı stüdyoya destek mesajları da gelmiş, Xixo Games Studio da bu olumlu mesajlara odaklanıp oyun üzerinde çalışmaya devam edecekmiş.

Reklamın iyisi, kötüsü olmaz derler. Enchanted Portals'ın 24 Ekim'de başlayacak olan Kickstarter kampanyasının kesinlikle başarıya ulaşacağını şimdiden görebiliyorum.

YORUMLAR
mserhatsari
10 Ekim 2019 20:12

Standart shooter kopyaları gibi "hazır asset alayım nodeları birleştireyim olsun bitsin" yaklaşımıyla yaplmış bir kopyaya benzemiyor. Aynısı olduğunu bile bile bu kadar emek vermeleri üzücü, aynı emekle elle tutulur yaratıcı bir içerik üretilebilirmiş.

zikinu
10 Ekim 2019 18:23

E bu birebir aynı? Ayıp be. 

skyfall
10 Ekim 2019 17:26

Hadi görsellik olarak kopyaladın da, ulan oynanışta bari kopyalamasaydınız. Stüdyonun adını görünce yine Çinliler mi yapmış dedim de yok onlar yapmamış. Bi de bağış toplayacaklarmış te Allahım

Parolamı Unuttum