Cyberpunk 2020’nin Yaratıcısı Cyberpunk 2077 Eleştirilerine Epey Kızmış!

Adam haklı hanımlar, beyler :)

E3 2019’un merakla beklenen oyunlarından Cyberpunk 2077, gösterilen demodan sonra bazı eleştiriler aldı. Eleştirilerin başında oyundaki çetelerin tasarımları ve oyunun ana materyale, yani Cyberpunk 2020’ye sadık kalınmadığı yönünde.

Tam da bu noktada Cyberpunk 2020’nin yaratıcısı Mike Pondsmith olaya dahil olmaya karar vermiş ve Reddit üzerinden eleştirileri yanıtlamış.

İlk olarak, oyunun geliştirilme sürecine ziyadesiyle dahil olduğunu belirtiyor. “Animals” adlı çetenin konseptini anlatıp, Voodoo Boys adlı grubun değiştirilmesiyle ilgili kısımdan memnuniyetini ifade ediyor.


Son olarak da, orijinal IP’nin oyundaki temsil şekline getirilen eleştirilerden duyduğu memnuniyetsizliği epey esaslı şekilde gösteriyor: “SİZ kim oluyorsunuz da BENİM yarattığım şeyin doğru olup olmadığı konusunda BENİ eleştirebiliyorsunuz?” diyor en naif ifadeyle :)

Paylaştığı mesajları okuduğunuzda belki üslubu biraz sert gelebilir. Fakat sizce de haklı değil mi? Pondsmith, Cyberpunk evrenini oluşturmuş ve şimdi bu evrende geliştirilen bir oyuna da büyük oranda katkı sunmuş. Ama eleştiri timi hiç vakit kaybetmemiş, bu oyunu Cyberpunk evrenini iyi yansıtmamakla, aslına sadık kalmamakla eleştirir olmuş. Bu adam çıldırmasın da ne yapsın :)

Cyberpunk 2077; PC, PS4 ve Xbox One için 16 Nisan 2020’de çıkıyor. Büyük merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
skyfall
18 Haziran 2019 01:04

Yapıcı eleştiri yapılır anlarım da, ulan masaüstü oyunu yapan adamdan iyi mi biliyorsunuz? Bazıları Cem Yılmaz'ın dediği gibi, "beyni yok fikri var" lafının özeti gibi resmen. Daha oyun eline ulaşmamış ve oynamamışsın gelip ahkam kesiyorsun. Oyunu sırf First Person diye gömenleri gördüm, neymiş RPG ise Third Person olmalıymışmış kafaya bak kafaya. Deus Ex'i FP oynarken kimseye batmıyor da, Cyberpunk 2077 FP yaparken neden batıyor? Kim ne derse desin merakla bekliyorum. Güçlü bir PC'im olsa direkt Steam'den ön sipariş verecektim ama aktif olarak kullandığım platform xbox olunca ve fiyatı da yüksek olunca(468 TL az değil) artık bir yolunu bulacağım.

arda-vila
skyfall
18 Haziran 2019 11:18

Nisanda çıkıyorsa temmuza doğru game pass'a gelir üzülme. U arada gamepass pc tr de yok gözüküyor ama game pass ultimate kullanıyorsanız oyunun adını direkt win store aramaya yazıp ordan indirip çatır çutur pcde oynayabilirsiniz ben şu an vampyr ve metro exodus'u öyle oynuyorum. OGZ ye de duyurulur. Gamepass sayfasından girerseniz indiremiyorsunuz.

skyfall
arda-vila
18 Haziran 2019 14:08

Gamepass’e gelir mi bilmiyorum. Derdim gamepass’e gelsin de oynayayım değil, CD Projekt RED’e destek olmak. Zaten gamepass ultimate aboneliğine geçiş yaptım.


Walter o`Dim
skyfall
18 Haziran 2019 08:27

Adamları düz oyun yapmadılar diye eleştirmişler allahım :D Neymiş çok çeşitlilik varmış derin olmayabilirmiş . Witcher kitlesi tam da bu casual herifler işte

skyfall
Walter o`Dim
18 Haziran 2019 14:22

O kitleyi çok kaale almamak gerekiyor. Onların eline ver saçma sapan online oyunları başka bir şey istemezler. RPG türünü, sadece yetenek ağacından bir şeyler seçmek olduğunu zannediyorlar.

zikinu
Walter o`Dim
18 Haziran 2019 12:58

Witcher kitlesinin ne alakası var bununla?Bomboş konuşmuşsun.

arda-vila
Walter o`Dim
18 Haziran 2019 11:19

Bu adamlar witcher'ı da kadınları objeleştirdiği için, ve beyaz adam dünyası yarattığı için eleştirmişti, boş işler boş.


waltran
17 Haziran 2019 23:52

arada 57 yıl var olur "o kedar"

ilke_kurtlutepe
17 Haziran 2019 20:31

Bu eleştirenler oyunu, oyunu yapandan daha mı iyi bildiğini zannediyor cidden?

AvastYeScurvyDog
17 Haziran 2019 19:05

Isin komigi, bu gereksiz ses yapan sahislar, CDPR ve Mike Pondsmith'in Cyberpunk 2077 icin beraber calistiginin farkinda bile degiller. Cyberpunk serisinin yayincisi olan firma R. Talsorian Games; ki basinda gene Mike Pondsmith vardir; Cyberpunk 2020 ve Cyberpunk 2077'yi bir birine baglayan ve bu aradaki zaman araliginda gecen yeni bir oyun bile yapiyorlar, Cyberpunk Red adinda.

kemalgralord
AvastYeScurvyDog
17 Haziran 2019 20:01

Hay agzindan bal damliyor be. Su kadarini bile anlamamak gercekten sacmalik. Bilgi olmadan fikir yurutmemeyi herkes ogrenemedi sanirim.RPS zaten click alacak yer ariyor. Ben de bir tane metnine bile tiklamam artik.


Parolamı Unuttum