Cyberpunk 2077, CD Projekt'e 1 Milyar $ Değer Kaybettirdi

Bunca sorundan sonra gayet doğal

Cyberpunk 2077’nin sıkıntılı çıkış süreci CD Projekt ekibinin başını ağrıtmaya devam edecek, sular bir süre daha durulmayacak gibi görünüyor. CDPR cephesinde hasar tespit ve kriz yönetimi çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Oyuncuların güvenini bu kadar sarstıktan sonra ne yapıp da durumu toparlayacaklar (veya toparlayabilecekler mi) önümüzdeki dönemde göreceğiz.

Yatırımcı cephesine ve marka değerine bakıldığında durumun vahameti daha açık bir şekilde gözler önüne seriliyor. Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre; oyunun çıkışından sonraki 6 günlük süreç içerisinde CDPR hisse senetleri %34 civarında değer kaybına uğradı. Şirketin borsadaki değerinin bu düşüş öncesinde 3 milyar $ civarında olduğu düşünüldüğünde yaklaşık olarak 1 Milyar $ düzeyinde bir kayıp yaşandığını söylemek mümkün.

Eğer bu süreç sağlıklı bir şekilde yürütülemezse, özellikle iade sürecinde yaşanan sıkıntılarla birlikte şirkete olan güven azalmaya devam ederse, CDPR için daha zorlu günler gelebilir. Bakalım bu krizi aşmak adına nasıl adımlar atacaklar, takipteyiz.

YORUMLAR
Kaan
17 Aralık 2020 18:22

Bir the Witcher 4 ile yeniden hype dalgası başlayabilir. Sıkıntılar unutulur. Bence CDPR şimdiden the Witcher 4'ü duyursun. Bethesda'nın elder scrools duyurusu gibi birşey yapsın.

Parolamı Unuttum