Cyberpunk 2077 Hiçbir Mağazaya Özel Olmayacak

Böyle buyurdu CDPR

Epic Games’in geçen hafta The Outer Worlds, The Sinking City ve Control gibi hepimizin dört gözle beklediği oyunları tek tek kapmasının ve 1 yıllığına sadece ve sadece kendi mağazasından satın alınabilir kılmasının ardından gözler hâliyle diğer oyunlara döndü. İnsanlar her oyun için artık, “Acaba bu da mı Epic Store’a özel olacak?” diye düşünmeden edemez oldu. Ve en çok beklenenlerin başında da Cyberpunk 2077 geliyor elbette…

Epic Games’in GDC 2019’daki peş peşe açıklamalarının ardından CDPR’ın takipçileri Cyberpunk 2077’nin sosyal medya hesabına yine o malum soruyu sordular: Siz de mi Epic Store’a özel olacaksız? Bu sefer cevap veren kişi bizzat stüdyonun halkla ilişkiler sorumlusu Martin Momot olmuş:

cyberpunk-2077-001

“Hedefimiz Cyberpunk 2077’yi mümkün olduğunca çok oyuncuya tercih ettikleri platformdan ulaştırmak.”

Yani bunun anlamı oyunun hem Steam hem Epic Store üzerinden hem de diğer dijital mağazalardan satılacağı. Tabii buna kendi mağazaları olan GOG da dâhil… Hatırlarsanız Metro: Exodus olayından sonra da stüdyoya aynı soru sorulmuş ve benzer bir cevap alınmıştı.

> The Outer Worlds, The Sinking City ve Control, Epic Store’a Özel Oldu
> Epic Games Store Kullanıcılarının Yüzde 40'ı Steam Kullanmıyormuş

CDPR’ın hâlihazırda GOG Galaxy’yi ne kadar önemsediğini bildiğimizden Cyberpunk 2077’nin sadece Epic Games Store’a özel olmasını beklemiyorum zaten. Öte yandan The Outer Worlds misali sadece GOG ve Epic üzerinden satılma ihtimali de var, onu da atlamamak lazım.

Yine de şimdilik stüdyonun öyle bir niyeti yok gibi görünüyor. Dileyelim de oyuncu dostu kimliğiyle tanıyıp sevdiğimiz CDPR bu konuda geri adım atıp bizleri hayal kırıklığına uğratmaz ve biz de bu sayede Steam ile Bilkom’un Türkiye dostu oyun fiyatı politikasından faydalanabiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum