Cyberpunk 2077, Şimdiye Kadar 750 Milyon$ Hasılat Elde Etmiş!

Muazzam bir gelir, öyle değil mi?

Cyberpunk 2077’nin inişli çıkışlı bir performans sergilediğini söylemek mümkün. Oyun çıkmadan önce beklentiler çok yüksekti (-ki bunda CD Projekt’in tanıtım kampanyasının da etkisi büyüktü). Ön sipariş rekorları kırdı, haftalarca zirvede yer aldı. Günü gelip çıktığındaysa rüzgârın tersine döndüğünü ve olumsuz bir tabloyla karşı karşıya kaldığını gördük.

Bu noktadan sonra CDPR için zorlu bir süreç başladı diyebiliriz. Ama bir şekilde bu zorlukları geride bırakmayı başardılar. Özellikle oyunun ek paketinin çıkışından sonra tekrar bir ivme yakalandığı görüldü. Bu durum, oyunun satış performansına da yansımış belli ki.

CDPR, 2023 mali durum raporunda Cyberpunk 2077’nin bugüne kadar 3 Milyar Zloty hasılat elde ettiğini belirtiyor -ki bu da yaklaşık 750 Milyon $ civarında bir miktara karşılık geliyor.

Gerçekten de muazzam bir gelir elde edilmiş, bu performans CDPR yönetimine bütün o sıkıntılı dönemleri unutturmuştur herhalde :) Bundan sonra Cyberpunk 2077’yi geride bırakıp yeni oyunlara yelken açacaklar. Bakalım o oyunlarda nasıl bir performans sergileyecekler.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum