Cyberpunk 2077 Sızıntılarının Ardından CDPR Yasal Takip Başlattı

Spoilerlardan sakının!

Cyberpunk 2077 çıkışı için gün sayarken, daha önce başka oyunlarından başına geldiği gibi sızıntı haberleriyle gündeme geldi.

İlk olarak bir Reddit kullanıcısı, oyunun kutusunun fotoğrafını paylaşarak en sonunda Cyberpunk 2077'ye kavuştuğunu ve oynamaya başladığını ilan etti. Hatta kutu içeriğinden de bahsediliyor bu paylaşımlarda.

Sonrasında oynanış videoları da paylaşılmaya başlandı. Anlayacağınız yine spoilerlar havada uçuşuyor. Ama tabii tutup da burada bunları paylaşacak, milletin oyun zevkine limon sıkacak değilim.

Hatırlayacağınız üzere yakın dönemde TLOU 2 için de benzer bir sorun yaşanmıştı. Tabii oradaki durum biraz daha ciddiydi, sonuçta hikayenin neredeyse bütün önemli detayları paylaşılmıştı. Cyberpunk 2077 için (en azından şu aşamada) böyle bir risk görünmüyor. Oyun türleri arasındaki fark da bu yönden bir avantaj sağlıyor CP2077’ye.

CD Projekt Red cephesi de bu konuda hızlıca ön almaya çalışıyor; şirket yetkilileri, “ambargo/çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir ihlale karşı yasal takip başlatmak” üzere harekete geçildiğini açıkladılar. Bu konuda gayet ciddi oldukları anlaşılıyor. Dolayısıyla, böyle bir sorunla karşılaşmak istemeyen kullanıcılar, paylaşımları konusunda temkinli davranacaklardır. Yine de uyarımızı yapmış olalım; spoilerlar konusunda dikkatli olmakta fayda var sevgili Oyungezerler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum