Cyberpunk 2077 Tüm Zamanların En Hızlı Satan PC Oyunu Oldu

Beklenen sonuçtu

Bundan sadece 4 gün önce Blizzard'dan özel bir bülten gelmişti ve World of Warcraft: Shadowlands'in şimdiye kadar en hızlı satan PC oyunu unvanını ele geçirdiğini duyurmuşlardı. İlk gününde 3.6 milyon satan Shadowlands'in bu keyfi oldukça uzun sürdü çünkü unvan Cyberpunk 2077'nin eline geçti bile.

CDPR, Cyberpunk 2077'nin 8 milyon ön sipariş aldığını açıklamıştı hatırlarsanız. Bu satışların %59'u PC, %41'i ise konsol versiyonlarında satılmış. Yani oyunun ilk gün içerisinde PC'de sattığı oyun sayısı yaklaşık olarak 4.72 milyon ki bu da gerçekten kırılması son derece zor bir rekor oldu.

CDPR ayrıca oyunun ilk gün satışları sonucunda oyunun tüm yapım maliyetlerinin ve buna ek olarak tüm reklam ve promosyon maliyetlerinin (ki buna yılın kalan günlerinde tahmin edilen harcamalar da dahil) çıktığını da açıkladı. Yani oyun resmen güne kar ederek başlamış oldu :)

Bu sadece ön sipariş, bunun daha gerisi gelecek ama oyunun ilk günden itibaren yaşadığı sıkıntılar, hataları, özellikle de mevcut nesil konsol versiyonlarının ciddi anlamda kötü olması satış ivmesinin yavaşlamasına neden olacak tabii. Ancak birkaç yamanın ardından işler değişebilir, göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum