Cyberpunk 2077'de Artık Cinsiyet Seçimi Olmayacak

CDPR'dan değişiklik

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077'nin karakter yaratma ekranında önemli bir değişikliğe gitti. Metro sitesine konuşan oyunun konsept çizeri Marthe Jonkers'ın açıkladığına göre yeni karakter menüsü, son demodakine oranla bir çok farklılık içeriyor.

Cyberpunk 2077 oynanış demosunun gösterilmesinin ardından CDPR karakter yaratımındaki cinsiyet seçimi yüzünden bazı kesimlerden eleştiriler almıştı. Jonkers, "artık karakter ekranında cinsiyetinizi seçmeyeceksiniz" diyor. "Ben erkek veya kadın karakter olmak istiyorum demeyeceksiniz, sadece bir vücut türü seçeceksiniz çünkü biz dilediğiniz herhangi bir karakteri yaratabilmenizi istiyoruz. Artık bir vücut türü ve ses seçimi yapacaksınız, bunlardan biri erkek sesi, diğeri ise kadın sesi. Bunları dilediğiniz gibi karıştırabileceksiniz" demiş Jonkers.

Buna göre oyunun karakter ekranında bir çok farklı ten rengi, çok sayıda dövme, saç stili de bulunacak. "Oyunculara kendi karakterlerini yaratma ve oyunu diledikleri gibi oynama özgürlüğü vermek istedik" deniyor röportajda.


Zaten son E3 fuarında oyunun görev yönetmeni Mateusz Tomaszkiewicz de cinsiyet esnekliğiyle ilgili seçenekleri gözden geçireceklerini söylemişti. Ayrıca oyunun Nvidia RTX için yayınlanan ekran görüntülerindeki posterlerde de trans karakterler görmüştük. Yapılan son açıklamalar da bu esnekliğin karakter seçiminde de kendini göstereceğinin bir göstergesi.

Cyberpunk 2077, 16 Nisan 2020 tarihinde PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

 

YORUMLAR
allalla
29 Ağustos 2019 09:17

güzel düşünülmüş ve cyberunk havasına da uygun düşen bir hareket.

homofobikler gelmiş gene!

yusufulas
allalla
30 Ağustos 2019 11:33

İstedikleri karakteri istedikleri özellikle yaratabilecekleri halde neden bu olaya karşı çıkıyorlar anlamıyorum. Sunset Overdrive'da gördüğümde baya mantıklı bulmuştum. Vücut şekli seçerek karakter yaratmanın neyi abes ki illa "erkek kadın" mı yazması gerekiyor erkek ya da kadın bir karakter yapabilmek için?!

He Sosyal Adalet mi Doğrucu mu ne boklarsa çok abartıp beni de deli ediyorlar ama her yaptıkları ya da söyledikleri de yanlış değil! Oyun en geniş yelpazede karakter seçenekleri vermesi ve ayrım yapmamasının hiçbir sakıncası yok ki Cyberpunk altyapısı içinde uygun yapılan.


Mehmet
29 Ağustos 2019 01:59

bu sosyal doğrucuların ben var ya......

sSnake
Mehmet
29 Ağustos 2019 11:55

Bu "doğrucuların" kafası anca apış arasında sıkışıp kalımış. Kaldı ki ortada kırılan dökülen bir şey de yokken. 

Sözde doğruculuk kasacaklarsa önce Amerikan kahramanlık saçmalıklarını oyunların temalarıdan azaltarak başlasınlar mesela. Amerika dışında her milliyetin, ülkenin potansiyel bir tehditmiş gibi karalanmasına dur desinler. Koca dünyada varsa yoksa her şey Amerikan teması ve kültürü üzerinden işleniyor, şekillendiriliyor, dayatılıyor. Nedense bu tektipleştirmede sorun yok ama konu kimin şeyini kimin şeyine sokma fantezisi olunca akan sular duruyor.


Ghost AssassiN
28 Ağustos 2019 22:36

Kafayı yordukları şeye bak ya! Oyunun fps olmasıyla ilgili bir sorunum yok ama tps olmasını isteyenler için de bu kadar uğraşsalardı,  en azından gerçekten işe yarar bir şey için uğraş vermiş olacaklardı.Yok neymiş şeyler ııı şeyler... [dur dur, şimdi durduk yere linç yemeyelim! :)]

Berkay Dursun
28 Ağustos 2019 18:41

Travestipunk 2077 loading

Parolamı Unuttum