Cyberpunk 2077'nin Derecelendirme Detayları Bolca Seks ve Şiddet İçeriyor

Ne ararsan var

Oyunların derecelendirilmesi noktasında bazı ülkeler kendi sistemlerini kullanırken, bazıları PEGI veya ESRB gibi derecelendirme kuruluşlarına bağlılar. Brezilya da kendi sistemini kullanan ülkelerden biri ve derecelendirilmesi için gönderilen oyunlar çeşitli kontrollerden geçiyor ve aldığı derece de içerik detaylarıyla birlikte paylaşılıyor.

CD Projekt Red'in yeni RYO'su Cyberpunk 2077'de ülkede derecelendirmeye giren oyunlardan biri ve detaylara bakılırsa oldukça sert bir oyun bizi bekliyor. Her ne kadar CD Projekt Red bu sızıntıya dair "gerçek veya gerçek dışı" şeklinde bir yorum yapmamış olsa da, baş görev tasarımcısı Pawel Sasko bu listeyi kendi de paylaştığı ve "şaşırdınız mı" deyip mesajını bir de "boş yapmıyoruz herhalde" cinsinden argolu bir cümleyle tamamladığı için bu sızıntının gerçek olduğunu varsayabiliriz.

Liste uyuşturucu kullanımı, küfür, cesetler gibi hafif sebeplerle başlıyor (bunların yaş sınırı düşük) ve ardından cinsel istismar, intihar, uvuz kesme, fuhuş, açık cinsel ilişki, intihar, vahşet gibi açıklamalarla yaş sınırı 18+ seviyesine kadar çıkıyor. Derecelendirme kurumunun son kararı oyunun 18 yaş altındakilere önerilemeyeceği şeklinde.

Derecelendirme rehberinde Vahşet için yapılan açıklama "sadist biçimde gerçekleştirilen ve ciddi fiziksel acı veren, gerçekçi şiddet sahneleri" şeklinde.

Oyunda zaten yoğun biçimde seks ve şiddet olacağını biliyorduk, hatta seks sahnelerinin hareket yakalama teknolojisiyle kaydedildiğini de açıklamıştı CDPR. Ancak bunların seviyesi hala daha soru işareti. Sonuçta eğer oyundaki seks sahneleri belli bir seviyenin üstüne çıkarsa oyun ESRB tarafından M değil, AO (Sadece Yetişkinler) derecesi alabilir ki bunun da satışları etkileyen bir derece olduğu ve stüdyoların AO yerine M hedefledikleri de biliniyor.

Oyunun PEGI ve ESRB'den ne derece aldığı ne zaman açıklanacak bakalım, o zaman oyundaki sahnelerin açıklığı ve şiddeti hakkında daha net fikir sahibi olacağız.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum