Cyberpunk 2077’nin Dil Desteğiyle İlgili Yeni Bilgiler Geldi

Çıkış gününde Türkçe altyazı desteği olacak

Dünkü haberimizde CDPR’in JALI Research ile yaptıkları iş birliği sayesinde Cyberpunk 2077’deki konuşmalarda dudak senkronu ve mimikler konusunda ortaya çok iyi bir iş çıkardığı haberini aktarmıştık. Oyunda seslendirme için 10 farklı dil alternatifi sunulacağını ve bu dillerin her birisi için bu senkronizasyonun sağlanacağını düşününce meselenin önemi bir kez daha anlaşılıyor.

Bugünkü haberimiz ise; oyunun dil desteği ile ilgili. CDPR Cyberpunk 2077 sitesinde paylaşılan bilgilere göre; oyunun konsollarda sunacağı dil desteği bölgelere göre belirlenmiş durumda.

Açıklamada, bazı uyarılar da paylaşılmış. Oyunun fiziksel versiyonunu satın alırken hangi bölgeden olduğunun kontrol edilmesi gerektiği, dijital satın alımlarda oyunu satın aldığınız esnada hesabınız hangi bölgeye kayıtlıysa oyunun o dil destekleriyle geleceği, sonrasında bölge değiştirseniz dahi bunun desteklenen dilleri değiştirmeyeceği gibi hususları özellikle belirtilmiş. PS4 kutulu versiyonların üzerinde hangi cihazlar için olduğuna ilişkin kodun yer aldığına da dikkat çekilmiş. Yani oyunu satın alırken bu detaylara aman dikkat edin, sonra oyunum neden Türkçe olmadı demeyin.

Oyunun Türkçe altyazı ile geleceğini zaten ilk yapılan açıklamalardan biliyorduk ama bildiğiniz gibi bazı oyunlara dil destekleri çıkışta değil, sonradan ekleniyor. Bu açıklamayla birlikte Witcher 3 gibi sonradan eklenen bir altyazı desteği değil, oyunun çıkışıyla birlikte Türkçe desteğinin olacağı da teyit edilmiş oldu. Bu da ülkemiz oyuncuları için güzel bir detay

Oyunun PS4 veya Xbox One versiyonunu (fiziksel veya dijital kopyasını) satın alanlara sunulacak dil desteklerinin bölgelere göre sıralamasını oyunun resmi sayfasında görebilirsiniz ama bizi ilgilendiren bölge Avrupa bölgesi:

Avrupa, Asya, Afrika Orta Doğu (PS cihaz kodu: CUSA-16597 ve CUSA25194):

  • Kapsadığı Ülkeler: Polonya, Birleşik Krallık, Slovakya, Macaristan, Romanya, Kırvatistan, Karadağ, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Hindistan, İsrail, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Belarus, Letonya, Esyonya, Litvanya, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Modova, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan
  • Seslendirme: İngilizce, Rusça, Lehçe
  • Metin: Rusça, Çekçe, Macarca, İngilizce, Lehçe, Arapça, Türkçe
YORUMLAR
BarisKayatekin
23 Ekim 2020 00:28

Cusa kodunu yanlış yazmışsınız cusa kodu CUSA16579 olucak.düzeltirseniz sevinirim.

Parolamı Unuttum