Cyberpunk 2077’nin İlk Ek Paketi 2023’te Gelecek

Ek paketler için beklemeye devam…

CD Projekt Red, oyuncular nezdinde kredisi yüksek firmalardandı. The Witcher serisi sonrasında çıkaracakları yepyeni oyun, orijinal IP, Cyberpunk 2077 büyük bir merakla beklendi, daha çıkış yapmadan yapımcısının yüzünü güldüren oyunlardan oldu, ön sipariş rekorları kırdı.

Sonrasındaysa hiç beklenmeyen bir sürpriz yaptı; konsol çıkışında çok olumsuz bir tablo söz konusuydu. Haliyle yoğun bir şekilde eleştirildi; hatta Sony, PS Store’da Cyberpunk 2077 satışına uzunca bir süre ara verdi. Ama her şeye rağmen, bugünkü bir diğer Cyberpunk 2077 haberimizde paylaştığımız üzere, 18 milyon satmayı da başardı. Dolayısıyla, halen çok büyük bir oyuncu grubuna hitap ediyor ve bu oyuncu grubunun büyük bir kısmı da oyuna gelecek ek içerikleri, genişleme paketlerini bekliyor.

> Cyberpunk 2077 - İnceleme

İşte bu bekleyiş biraz daha uzayacak. Cyberpunk 2077 Twitter hesabından yapılan paylaşımda; ilk genişleme paketinin 2023’te geleceği ilan edildi. Bu da başlangıçta söyledikleri takvimden 2 yıl sonrasına uzanan bir erteleme sürecine işaret ediyor.

2021 yılında paylaşılan yol haritasında, 2022 öncesinde ücretsiz ek paketlerin geleceği söyleniyordu, gelemedi. Aynı şekilde, yeni nesil güncellemesi de 2021 yılında çıkacak denilirken 2022’ye sarktı.

Bu gecikmede hiç şüphesiz oyunun çıkışında karşılaşılan sorunların ve bu sorunları çözmek için tahmin edilenden daha uzun zaman harcamak zorunda kalmalarının önemli bir rolü var. Ama yine de bu kadar uzun sürede kat edilen mesafenin bu kadar az olması düşündürücü bence. Örneğin; oyunun çıkışından birkaç ay sonra geleceği söylenen multiplayer modundan söz edilmiyor bile. Oyunu toparlamak için yapılan iyileştirmelerin, güncellemelerin de henüz sona ermediğini görüyoruz. Stüdyonun bunca zamandır enerjisini neye harcadığını merak etmiyor değilim.

Her şeye rağmen, umutla ek paketlerin gelişini bekliyor; The Witcher 3’teki gibi ek paketlerle karşımıza çıkmalarını umuyorum. Sonuçta, CDPR oyun dünyasının önemli stüdyolarından birisi ve kendilerinin oyuncuları mutlu eden işlere imza atmasına alışmıştık, bundan sonra da öyle olur diye ümit ediyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum